Србија треба, по узору на Русију, да примени Путинов Закон и забрани наплату дугова за комуналије грађанима, преко судских извршитеља, без одлуке суда, сматра Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС).

– Извршитељима закон мора да забрани да дугове наплаћују без судских пресуда, а чак и преко суда, не сме бити наплате преко некретнине која је једино пребивалиште за дужника и његову породицу. Додатно тражимо и да им се забрани да извршавају наплату дугова од грађана који имају примања мања од 50 хиљада динара, односно 100 хиљада месечно кумулативно као домаћинство. Грађанима се мора пружити шанса да своје дугове врате на време и без превисоких камата које им често угрожавају саму егзистенцију – поручио је председник ПОКС Жика Гојковић.

Подсећамо да је наш покрет у Народној скупштини већ подносио овакав предлог измена закона. ПОКС се залаже за увођење економског система по узору на онај из времена Краљевине Србије, када су сви порески обвезници, на челу са српским краљем, били третирани једнако и када је држава сваком грађанину давала шансу да по фер условима отплати своје дугове поштено и у складу са могућностима.