Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива државу Србију да понуди азил и заштиту свим сведоцима у поступцима који се воде у Хашком трибуналу против Тачија и Харадинаја, да не би завршили као Фадиљ Суљевићи, који је убијен јуче.

– Харадинај и Тачи убијају сведоке, једног по једног, да би прикрили свој злочин. Иако је убијени Фадиљ Суљевићи командовао нелегалним затвором у коме је било незаконито затворено преко 300 Срба он је био кључни сведок против лидера ОВК пред судом у Хагу и Србија је била дужна да га заштити и понуди трајан азил – изјавио је председник ПОКС, Жика Гојковић

ПОКС подсећа да ово није прво убиство сведока, да они гину као глинени голубови, брз икакве заштите, јер очигледно ЕУ и САД није у интересу да се злочинци осуде, али Србији то мора бити приоритет.

– Заштитне мере за сведоке које је усвојио Хашки трибунал, да се воде под псеудонимом и да су анонимни за јавност, али не и за оптуженог и његове адвокате су очигледно недовољне и не представљају проблем злочинцима Тачију и Харадинају да их уклоне – додао је Гојковић.