Државни врх да учини хитне дипломатске напоре за смирење ситуације на Косову и Метохији и заштити наш народ у јужној српској покрајини по Резолуцији 1244, затражио је данас члан председништва Покрета обнове краљевине Србије и херој одбране Кошара Љубинко Ђурковић.

Гостујући у јутарњем програму Хепи телевизије Ђурковић је реко и да је НАТО пакт спреман и решен да на Косову иницира сукобе, што показује концентрисање њихових снага на северу покрајине.

-У хеликоптерима НАТО који ових дана надлећу зону ескалације пилоти су Шиптари, које је НАТО обучавао за тзв. Војску Косова. Ово је апсолутни показатељ да је на делу изазивање новог сукоба, због унутрашњих проблема у НАТО пакту. Међутим, заваравају се тиме да ће ненаоружани српски народ који трпи оружано и психичко насиље то гледати мирно. Заборавили су на наш генетски код и да ће народ ако ттеба и голим рукама да се брани, ако до сукоба дође. Србија данас мора да буде спремна да по Споразуму 1244 заштити народ на северу Косова уз сарадњу и одобрење НАТО пакта који ће морати да пристане на ту сарадњу. Српска дипломатија мора да изађе у први план и да покуша да смири тензије – истакао је Ђурковић.

Пуковник Љубинко Ђурковић, је херој одбране Кошара, члан председништва ПОКС,који заједно са ДСС и 23 удружења грађана чини коалицију НАДА (Национално демократска алтернатива)