Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) чији председник је Војислав Михаиловића подсећа грађане да је данас Дан јунака са Кошара и позива на солидарност са породицама које су изгубиле своје чланове у чувеној бици.

„Јунаци са Кошара нису положили своје животе за отаџбину да би ми данас разговарали о међусобном признању Србије и лажне државе Косово, као што од нас тражи немачки премијер. Они су за наш народ већ 23 године симбол јунаштва и путоказ како се бори за отаџбину и где су црвене линије. Јунаци са Кошара нису само спречили копнени улазак терориста и НАТО војника у нашу земљу преко Албаније, већ су и својом жртвом исписали нове странице наше историје које не смеју никада да се забораве “ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Тражимо да јунаци са Кошара, као и сви војни инвалиди и ратни ветерани добију статус у друштву какав заслужују, а не да буду социјални случајеви као што су данас многи од њих. Тражимо од државе макар минималну плату за све учеснике рата за одбрану отаџбине од НАТО агресије, као и бесплатно лечење. Такође, тражимо да се сваком од 108 јунака погинулих на Кошарама додели улица у градовима и местима одакле потичу и то ћемо тражити и у Скупштини Србије“ – изјавио је народни посланик коалиције НАДА, потпредседник ПОКС и командант одбране Кошара, пуковник Љубинко Ђурковић .