Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС Војислава Михаиловића и 25 удружења грађана тражи увођење додатних субвенција пољопривредницима за набавку система за наводњавање, нарочито за ратарство, како би се ублажиле огромне штете које изазивају суше. Према подацима стручњака, Србија на сваке две-три године изгуби једну трећину пољопривредне производње.

„Поражавајући је податак Републичког завода за статистику да је прошле године у Србији наводњавано тек око 1,4 одсто пољопривредних површина. Због реалних најава несташице хране изазваним сукобима у Украјини, питање ових субвенција није само питање помоћи пољопривредницима, већ и државни интерес првог реда“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Подршка пољопривредницима и развој пољопривреде једно је од основних програмских начела наше странке, јер је ова грана привреде увек била највећа развојна шанса Србије. Стручњаци кажу да је за последњих десет година суша нашој земљи однела шест милијарди долара и да једна Албанија, која је три пута мања од Србије, има готово седам пута више хектара који се наводњавају. Тражимо да Влада Србије, као хитне мере, уведе субвенције за наводњавање, посебно за ратарство“ – додао је Михаиловић.