Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) Војислава Михаиловића осуђује упад РОСУ у Штрпце и сматра да није случајности што се то десило дан после усвајања резолуције ЕП о Србији и тзв. Косову. ПОКС позива власти у Србији да не подлегне притисцима и као одговор на напад РОСУ одбаце резолуцију Европског парламента којом се тражи да Србија и тзв. Косово постигну споразум о нормализацији односа који је заснован на међусобном признању, као и да Србија уведе санкције Русији.

„Напад РОСУ који има за циљ застрашивање Срба и притисак на Србију је усаглашен са политиком ЕУ. Јуче је први пут у званичном документу неке европске инстутуције врло јасно тражено да Србија призна независност тзв. Косова, а данашњи напад је наставак тог захтева. Због тога би и одговор наше државе морао да буде врло одлучан, да се категорички одбије таква могућност. Овај услов, као и санкције Русији се косе са националним интересима Србије и никада се не могу испунити. Сада је свакоме јасно да Србија неће, нити може бити формално правно чланица Европске уније, али је то не спречава да настави са сарадњом у економском смислу, као и друге државе које нису чланице“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Резулуцију Европског парламент не треба ни проевропске странке у Србији да доживе као смак света, јер је добро да су званичници ЕУ коначно јавно рекли оно што од почетка мисле и да сада знамо сви на чему смо. То је боље него да наша држава чини још уступака и на крају да добије неприхватљив захтев. Ова резолуција и инциденти попут данашњег нам могу помоћи да направимо јединство, консензус свих политичких странака и јасно дефинишемо своје циљеве, планове и односе према ЕУ, као и да појачамо своју политику неутралности. Запад никада неће схватити да сваки напад на Србе чини нас сложнијим и јачим“ – додао је Михаиловић.