Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) Војислава Михаиловића поздравља усвајање и примену Темељног уговора између СПЦ и Владе Црне Горе и сматра да ће тиме бити отклоњене главне препреке за успостављање политичке стабилности као и грађанског и националног помирења на које се у Црној Гори чека пуних осам деценија.

„Добро је што је усвојен Темељни уговор јер је то први корак у повратку колективних права Срба у Црној Гори који су избачени из устава и чији језик се преименује и насилно избацује из употребе. Срби трпе разне видове дискриминације,међу којима је и спречавање запошљавање у државној управи, одузима им се право на двојно држављанство и учешће у извршној власти иако чине трећину становника Црне Горе. Овај уговор је први позитиван сигнал да се ствари могу мењати на боље“–изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Потписивање и примена Темељног уговора у великој мери ће покренути процес успостављања пуне државне сарадње братских држава Србије, Црне Горе и Републике Српске. Та интеграција је важнија за српски народ од неприродних и вишеструко штетних политичко-правних интеграција у Европску унију и Отворени Балкан“– додао је Михаиловић.