Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС, ПОКС и Патриотски покрет „Нема назад – иза је Србија“ генерала Божидара Делића, тражи да држава побољша статус ратних ветерана и не дозволи да они буду социјални случaјеви.

„Србија не сме да заборави оне који су је бранили и били спремни да жртвују своје животе за отаџбину и на томе ћемо инсистирати у новом сазиву Скупштине Србије. Пример Саше Цветановића из околине Трговишта, хероја са Кошара, који живи од социјалне помоћи од осам хиљада динара у кући старој више од двеста година је огледало односа државе према онима који уместо привилегованог статуса постају социјални случајеви, што је нодопустиво“ – изјавио је народни посланик коалиције НАДА и потпредседник ПОКС, Љубинко Ђурковић.

„Предлажићемо измену Закон о правима бораца на основу које би ратни ветерени и ратни војни инвалиди добијали загарантовани борачки додатак у вредности минималца, право на бесплатно лечење, као и бесплатно школовање и приоритет приликом запошљавања за њихову децу. То је најмање што можемо учинити за оне који су били спремни да дају све за Србију“ – додао је пуковник Ђурковић, командант одбране Кошара.