Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржава протест Удружења радника на интернету, који је најављен за 21.јануар и тражи од Владе Србије да прихвати њихове оправдане захтеве.

„Не може се закон примењивати ретроактивно и радницима на интернету обрачунавати и наплаћивати порез, за десет година уназад, када та њихова обавеза тада није ни постојала. Нисмо против опорезивања свих оних који остварују приход користећи интернет или другу инфраструктуру наше земље, али је неопходно да се сва права и обавезе дефинишу унапред, јер би све друго личило на уцену и нарушавало бу правну сигурност грађана“ – изјавио је потпредседник Скупштине Србије и председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Очигледно је да Влада није довољно јасно дефинисала систем обрачуна и плаћања пореза за раднике на интернету, тако да је неопходно да се у директним преговорима разјасне све недоумице, јер сваки протест, ма колико оправдан био, наноси штету свим грађанима. Тражимо од Владе да прихвати састанак са удружењем и уважи све оправдане захтеве радника на интернету“ – додао је Михаиловић.