Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) најоштрије осуђује напад групе хулигана на Србе у Сарајеву и тражи најоштрије казне за починиоце етнички мотивисаног насиља.

„Етнички мотивисани напади на Србе постали су свакодневица. После рањавања српских дечака на Косову и Метохији и пребијања младића, само због ношења бадњака, јуче је у Сарајеву група хулигана насрнула на родитеље и децу учеснике спортског турнира због ћириличних мајица. Све ово је потврда да Србија мора заузети чвршћи став и престати са попустљивом политиком према западу јер се очигледно то у региону доживљава као наша слабост “ – изјавио је потпредседник Скупштине Србије, председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Јучерашњи напад у Сарајеву је потврда да БиХ није функционална држава. И непуних 30 година од Дејтонског споразума, етнички мотивисана мржња не сплашњава. Више је него јасно да та заједница нема будућност јер су Срби у њој непожељни и да је миран разлаз најбоље дугорочно решење за БиХ“ – додао је Михаиловић.