Делегација Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) међу којима су били и народни посланици, обишла је Косовску Митровицу, Велику Хочу, Штрпце и Косовску Витину где је одржана и изборна скупштина овог одбора и изабрано ново руководство.

„Разговарали смо са Србима из најугроженијих енклава и нисмо пронашли ни једног који је за потписивање немачко – француског споразума, јер они врло добро знају да је то крај њиховог опстанка на тим просторима“ – изјавио је народни посланик и потпредседник ПОКС, Ненад Томашевић.

„Држава није учинила готово ништа да задржи српско становништво на Косову, а нарочито Метохији. Прихватањем срамног ултиматума ЕУ о предаји Космета Албанцима, будућност Срба била би запечаћена. Влади Србије је важнији национални стадион који ће коштати 500 милиона евра ове године, него помоћ нашим сународницима да остану на својим огњиштима, јер за тај новац били би им решени многи проблеми. Позивамо државне званичнике да одбаце срамни ултиматум ЕУ и као главни приоритет у будућем раду поставе помоћ Србима где су најугроженији“ – додао је Томашевић.