Посланик Српске коалиције НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС, поставио је посланичко питање на данашњој седници скупштине, Влади Србије, зашто држава Србија није подигла оптужницу против бившег шефа Верификационе мисије на Косову и Метохији Виљема Вокера због фабриковања случаја који је узроковао агресију на нашу земљу.

„Неистине и манипулације Виљема Вокера, имала је за последицу напад на суверену државу Србији, бројне злочине над цивилним становништвом и погибију преко 3000 људи, од тога скоро стотину деце, огромну економску штету од преко 400 милијарди долара, еколошку катастрофу и велике последице по здравље грађана“ – изјавио је потпредседник ПОКС и народни посланик, Ненад Томашевић.

„Подизање оптужнице против Вокера исправна је ствар са моралног становишта и међународног јавног права, а посебно због истине и правде, јер цео свет треба да зна да је случај ‘Рачак’ монтиран и да тамо нису, наводно, масакрирани албански цивили, већ да су тамо били терористи ОВК и њихова главна база. Постоји и више него довољно доказа да се Вокер оптужи и осуди, попут признања финског патолога Хелене Ранте да је све радила по наређењу и под притиском тадашњег шефа ОЕБС-а“ – додао је Томашевић.