Делегација Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) на челу са председником, Војиславом Михаиловићем, народним послаником Ненадом Томашевићем и потпредседником ПОКС и командантом одбране Кошара Љубинком Ђурковићем присуствовала је Данима браниоца отаџбине Руске Федерације на позив Његове Екселенције амбасадора Александра Боцан-Харченка.

„ПОКС ће се оштро супротставити најављеном увођењу санкција Русији од стране Владе Србије. Притисци САД и држава ЕУ које признају независност тзв. Косова да се уведу санкције Русији, држави која се противи томе и брани интересе Србије у СБ УН, су неприхватљиви, лицемерни и морају бити одбачени. Не разумемо речник председника Србије који сматра да наша држава мора попустити под притисцима и да је питање недеља, а не месеци када ће санкције бити и уведене. ПОКС подсећа да је Царска Русија била изложена невиђеним притисцима да не помогне Краљевини Србији када је нападнута од Аустроугарске, па је ипак одбила уцене и ушла у рат због нас“ – изјавио је потпредседник Скупштине Србије и председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Без обзира на историјско савезништво, културну и верску повезаност наше две државе и народа, неодговорно, врло погрешно и неразумно је уводити санкције свом главном савезнику у одбрани виталних националних интереса“ – додао је Михаиловић.