Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) упозорава да су осим на Србију, почели притисци запада и на Републику Српску, суспензијом од стране Високог представника у БиХ Кристијана Шмита, Закона о непокретностима коју је усвојила Народна скупштина српског ентитета.

„Догађа се управо оно што сам упозоравао. Поклекнемо ли на питању Косова и Метохије, кренуће притисци на Републику Српску, северну нашу покрајину Војводину и тако редом. Морамо показати да имамо кичму и да имамо смелости да се одупремо западним земљама које имају на Балкану супротан интерес од нашег“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Закон о непокретностима у Републици Српској један је од кључних који дефинише јавну имовину нашег ентитета и није случајно његовим стављањем ван снаге, високи представник покушао да обесправи српски народ. Паралелно са имплементацијом споразума ЕУ о КиМ који је усмено прихватио председник Србије, очигледно је да ће ићи и демонтажа српског ентитета у БиХ“ – додао је Михаиловић.