Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) ће затражити од Скупштине Србије формирање посебне комисије која би преиспитала да ли је било извоза оружја у Украјину или не.

„У духу политике наше власти, тајне подршке западним интересима, како на Косову и Метохији, тако и шире, не би ме зачудило да су тачне тврдње руских обавештајаца да је Србија извозила оружје преко посредника Украјини и да српско оружје тренутно служи за убијање Руса. Забрињава што је Русија и званично затражила од Србије информацију о испорукама оружја Украјини, што је потврдила представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова“ – изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић.

„Тражимо формирање скупштинске комисије која би до детаља испитала случај. Уколико се утврди да је заиста тачно да је Србија извозила оружје Украјини, та активност мора одмах да се прекине, а кривци казне. Нарушавање односа са Руском федерацијом није у интересу Србије, јер је то једна од држава са правом вета у СБ УН, а која брани српски национални интерес на Косову и Метохији и свуда где је угрожен“ – додао је Михаиловић.