Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) заједно са државотворном опозицијом Новим ДСС, Заветницима и Дверима, одржао је трибину у Прокупљу, одакле је командант одбране Кошара и потпредседник ПОКС, Љубинко Ђурковић изјавио да ко год испред Србије одлучује о судбини Косова и Метохије мора пре тога да разговара са борцима са Кошара и Паштрика.

„Ми данас сабрани стојимо и јасно кажемо нема капитулације, нема издаје, не дамо Косово. Да би то неко учинио мора да пита оне див јунаке који су гинули и крв проливали за свето и заветно Косово. Морају да питају, али да оду на Кошаре, на камен Ц4 на Маја Главу, да питају Ивицу Петковића који је са 108 својих витезова и јунака исцртао границу Србије и Косова и Метохије у саставу Србије“ – изјавио је потпредседник ПОКС, народни посланик Љубинко Ђурковић.

„Борци са Кошара су ставили крвљу печат тамо где нико никад од непријатељске руке не сме доћи. И они бране и одбраниће Косово и Метохију, а ми смо ту само да учинимо оно што су нам они у аманет оставили“ – додао је Ђурковић.