Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да је несазивање редовног заседања Скупштине Србије које је законски морало да почне 1. марта доказ да власт не сме да изађе пред посланике и народ.

„У скупштинску процедуру још у фебруару су ушла два међународна споразума везана за признавање личних карата и диплома земаља Западног Балкана, међу којима је и лажна држава „Република Косово“. Народна скупштина треба да потврди и у Службеном гласнику у одељку „међународни споразуми“ објави међународни уговор државе Србије са својом државном територијом Косовом и Метохијом, што не постоји нигде на свету. Ово  је конкретан пример почетка примене француско – немачког споразума који је очигледно прихваћен много раније него што смо мислили“ – изјавио је потпредседник Скупштине Србије и председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Александар Вучић је још 2. новембра 2022. у Берлину прихватио, заједно са премијером Аном Брнабић да се ово прихвати, што значи да је још онда био упознат са текстом и прихватио француско – немачки план. Поред тога, несазивање редовне седнице Скупштине Србије и игнорисање захтева 28 посланика државотворне опозиције за ванредним седницама Скупштине Србије и њеног одбора за Косово и Метохију су доказ да се Александар Вучић боји скупштинске дебате и народа који ће бити у прилици да чује истину“ – додао је Михаиловић.