Државотворна опозиција коју чини коалиција НАДА (Нови ДСС и ПОКС), Српска странка Заветници и Српски покрет Двери иако је још 17. марта на скупу у Београду, пред више десетина хиљада грађана, затражила оставку председника Србије Александра Вучића и расписивање превремених парламентарних и председничких избора, још увек није добила одговор од власти.

Захтевамо превремене изборе јер је то једини излаз из политичке кризе настале кршењем Устава од стране Александра Вучића који је тајно, кријући од народа и парламента, преговарао са западних дипломатама и прихватио 27. фебруара у Бриселу француско – немачки споразум који де факто признаје лажну државу „Републику Косово“, а 18. марта у Охриду прихватио и анекс за његову примену.

Државотворна опозиција подсећа да је у више наврата председник Србије обећао да ће расписати изборе када их опозиција затражи. Четири парламентарне странке, које су освојиле више од пола милиона гласова су изборе јавно затражиле. Тражимо изјашњење осталих опозиционих странака, без обзира на њихов став поводом француско – немачког споразума, јесу ли за расписивање ванредних избора или не.

Свима је јасно да садашње владајуће странке нису добиле подршку грађана за овај потпуни заокрет у политици коју сада воде, односно да нису гласали за то да Србија прихвати пасош и сва друга документа, државне симболе и територијални интегритет тзв. „Републике Косово“, као ни увођење санкција Русији.

Дубоко смо уверени да само српски народ и грађани Србије на изборима могу донети одлуку куда треба да иде Србија, да ли путем издаје националних интереса зарад тзв.европског пута којег и нема или путем одбране устава, примене резолуције 1244 СБ УН и обнове пуног суверенитета Србије на Косову и Метохији, уз помоћ својих савезника у свету.