Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) осуђује изјаву Габријела Ескобара да ће САД прихватити резултате избора на Косову које Срби бојкотују.

„Изјава изасланика САД Габријела Ескобара потврђује да су за Стејт дипартмент прихватљиве тзв. косовске институције без иједног политичког представника Срба. То је у политичком смислу порука да је и Косово без Срба прихватљиво за САД. То је и слика онога чему се Срби могу надати буде ли француско-немачки споразум спроведен у дело. Косово без Срба и српске светиње заувек ван Србије ће бити резултат примене споразума“- изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Ако САД и НАТО не могу да обезбеде политичку сигурност Србима на Косову и Метохији, како ће им тек обезбедити личну безбедност? Буде ли споразум из фебруара примењен, једино ће тзв. Влада Косова, САД и НАТО одговарати за безбедност Срба. Држава Србија не сме ни по коју цену да остави Србе на Косову на цедилу и одустане од њих. Све активности на примени споразума и поштивању обавеза које су преузете на морају одмах бити заустављене, а противуставни споразум одбачен у Скупштини“- додао је Михаиловић.