Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предлаже опозицији да уместо што има разне захтеве према власти, уједини се око једног, оставка председника Србије и расписивање избора на свим нивоима.

„Једино избори могу довести до смиривања тензија у друштву. Уместо да испуни оправдане захтеве опозиције председник државе се определио да организује контрамитинг и тиме продубљује поделе у друштву и сукобе. Због тога захтев целокупне опозиције и лево – грађанске и десно – националне треба да буде оставка председника и расписивање избора на свим нивоима“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Пре одржавања избора на свим нивоима који морају бити у разумном року на јесен, треба отворити дискусију и разговоре између власти и опозиције о условима за фер и демократске изборе који неће фаворизовати ни једну странку, него свима омогућити довољно простора у медијима са националном фреквенцијом, да би грађани могли чути програме и идеје свих странака и на основу тога се определити за кога ће гласати“ – додао је Михаиловић.