Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да је председник државе највећи генератор агресије и насиља у нашој земљи. У сваком његовом наступу све оне који мисле другачије он назива шљамом, издајницима, олошем и сличним погрдним именима. Његова агресија се ланчано даље шири преко његових сарадника и медија који то преносе целом Србијом.

„Сви захтеви народа који протествује, од оставке РЕМ, министра полиције, шефа БИА, забране ријалитија и телевизија са националном фреквенцијом које промовишу насиље могли би се свести у један, оставка председника Србије и расписивање избора на свим нивоима.
Народна воља ће одлучити, али једино на фер и демократским изборима ко треба да одлучује како ће се наше друштво градити и које ће бити вредности у њему“ – изјавио је председник ПОКС и потредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић.

„Позивам власт још једном, да одустане од контрамитинга у Београду који може изазвати крвопролиће попут онога који је организовао Слободан Милошевић против опозиције 1996. године. Не кажем да било ко то организује и прижељкује, него су тензије у друштву такве, да заиста није време за митинге, него за дијалог власти и опозиције око фер и демократских услова за превремене изборе на свим нивоима који треба на јесен да се одрже.“ – додао је Војислав Михаиловић.

ПОКС констатује да власт, уместо да смирује ситуацију и тензије у друштву, она је потпирује својим неодустајањем од контрамитинга. То је контрамитинг ником другим него народу.
Под претњом отказа власт тера запослене у јавном сектору да присуствују том скупу. Огроман новац, преко 10 милиона буџетског новца је издвојено за резервацију аутобуса, бине са озвучењем, куповину хране и пића и дневнице оних који су натерани да дођу у петак у Београд.

ПОКС сматра скандалозним да се на митингу у Панчеву појавила чак и Дијана Хркаловић са наногицом и да је генерални секретар Владe Србије, Новак Недић доводио криминалце који се везују за злогласни клан Вељка Беливука, да прете сељацима који протествују тражећи од државе минимум од онога што им припада.