Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подржава захтеве протеста „Србија против насиља“, сматрамо те захтеве оправданим и корисним, али не и довољним.

„Позивам опозицију и леву и десну да се уједини око захтева за оставком председника републике и расписивању избора на свим нивоима. Да би се суштински променио систем вредности у нашој земљи, потребна је промена власти која је генератор насиља.

Власт се може променити само на изборима. Ваљда је јасно свима да Александар Вучић и његов режим неће одступити на миран начин, осим ако не изгуби на изборима.

Ми који се залажемо да се насиље заустави, не можемо бити за насилну промену власти. Зато тражимо од грађанско- леве и десне опозиције да сложно и јединственo захтевамо не само превремене изборе, него и да разговарамо о изборним условима да би они били колико толико фер и поштени“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.

„Што се тиче ситуације на северу Косову, тражимо од Александра Вучића да поднесе оставку због своје погрешне политике коју води већ 11 година, која је била погубна за српски народ, а највише у нашој јужној покрајини. За 11 година Срби су тамо изгубили сва права и остављени су на милост и немилост Албанцима и НАТО снагама. Тражимо од њега да поднесе оставку и престане да „брани“ наш народ јер ако настави тако да га брани, као што је за ових 11 година, нико од њих неће остати“ – додао је Михаиловић.

ПОКС захтева сазивање хитне седнице Скупштине Србије на којој би се донео закључак у вези ситуације на Косову и Метохији, осудило насиље и затражило од Савета безбедности УН да се дијалог између Београда и Приштине врати у окриље Уједињених нација, а не Европске уније као посредника.