Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да је отварање јавне расправе о изменама Закона о управљању државним привредним друштвима сигуран знак намере власти да спорни закон усвоји већ на јесен.

 „Не постоји други разлог за претварање јавних предузећа у акционарска друштва него стављање њихових акција на берзу и делимичне или потпуне приватизације. Тиме би приватне власнике добили национални паркови Копаоник, Тара, Фрушка гора, „Србијашуме“, „Путеви Србије“ и бројна друга јавна предузећа. Србија би, практично, остала без имовине и потпуно свеједно би било ко њоме влада, јер не би имао чиме да управља. То се не сме дозволити“ – изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић

.

„Владајућа странка види да се њигов крај ближи и зато хоће да наставља да управља Србијом распродајући њему имовину својим блиским људима. Због тога није чудно што Влада Србије предлаже стављање на берзу све имовине Србије. Нипошто не смемо дозволити одлазећој власти да распрода Србију. Прође ли овај закон, Србија ће као држава постојати само на папиру“ – додао је Михаиловић.