Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да Срби са Косова и Метохије не смеју изаћи на нове локалне изборе на северу Косова и Метохије док не буду решена и питања која су довела до изласка Срба из свих институција и косовске полиције у новембру прошле године.

„Без решавања питања српских регистарских таблица и повратка свих српских полицајаца у службу, на чија места је Курти поставио Албанце, не сме бити пристанка на нове локалне изборе. Ураде ли Срби супротно томе и по наговору власти, изађу на изборе без претходно решених ових питања, због којих су правили барикаде и напустили превремене институције, доживеће нови политички пораз и прогон и утонути још дубље у муљ у који су непромишљеном политиком власти доведени“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Оде ли власт и корак даље и прихвати Статут ЗСО који ће јој понудити западњаци и који ће имати једину сврху да српске општине потпуно интегрише у правни и државни систем тзв. „Републике Косово“, биће то де факто признање лажне државе после кога ће наступити трајно лоше последице по наш народ и државу“ – додао је Михаиловић.