Српска коалиција НАДА коју чини Нови ДСС и ПОКС подсећа да је пројекат ‘Нови Сад на води’ компаније ‘Галенс’ првобитно одбијен од стране надлежних ‘Војводина воде’ и Института ‘Јарослав Черни’ јер није безбедан, а да је затим променом директора прве, а затим и власништва друге институције, сагласност ипак добијена.

„Јучерашњом одлуком новосадска власт показује да не одустаје од изградње на подручју бродоградилишта и да планира да огромне трошкове инфраструктурног опремања и изградње додатног одбрамбеног насипа пребаци на грађане Новог Сада, а да компанији ‘Галенс’ омогући енорман профит.

Позивамо грађане и опозицију да искористе све процедуралне могућности да се план за овај део приобаља не усвоји до краја мандата одлазећег сазива Скупштине Града, јер избори у Новом Саду ће бити најкасније у априлу, а нова већина ће заштитити интерес Новосађана и зауставити уништавање приобаља“ – изјавио је Бојан Радојевић, шеф одборничке групе НАДА – Нови ДСС – ПОКС у Скупштини Града Новог Сада, која је гласала против ове одлуке.

„На примеру ‘Новог Сада на води’ јасно се види на делу организовани политички криминал. Компанија Галенс се захваљујући власти понаша као власник Новог Сада. Сада када је донет нови и противуставни Закон о планирању и изградњи, земљиште бившег новосадског бродоградилишта ће бесплатно бити конвертовано у грађевинско и на њему ће се противно струци и мимо закона градити врло профитабилно стамбено насеље. Оволико бацање под ноге закона и свих институција је незабележено у српској историји и говори о великој нервози власти која је свесна свога краја, па чини све да заврши за њу најуносније пројекте. “ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић.