Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) оцењује да је за сутра најављено насилно исељавање из просторија Канцеларије за КиМ у северној Косовској Митровици нови разлог за прекид даљег учешћа званичног Београда у разговорима са Приштином.

„Најава протеривања Канцеларије за Косово и Метохију је најава правог циља примене француско-немачког плана: избрисати сваки траг постојања српске државе на Косову и Метохији. Даљим учешћем у примени плана, српски представници дају сагласност на такве процесе и то више не смеју радити“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.

„Након укидања српских регистарских таблица, укидања Мобилне телефоније Србије на Косову и Метохији и премлаћивања и хапшења десетина косовских Срба, сада је за сутра најављено и протеривање Канцеларије за Косово и Метохију из њених просторија у северној Митровици. Да се ништа од овог није догодило, ни онда нико од представника Србије не би смео да учествује у имплементирању француско-немачког плана јер нико није имао ни уставно, ни законско право да га прихвати. После свега што се десило је даље учешће српских представника у овим процесима оно што је било и на почетку – чин издаје српских националних интереса“ – додао је Михаиловић.