Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) очекује да делегације Србије на предстојећем заседању Генералне скупштине УН изађе са јасним ставом да посредник у разговорима између Београда и Приштине могу бити само Уједињене нације.

„Потребно је јасније но икада рећи да територијални интегритет Србије неће бити доведен у питање, да тзв.“Косово“ никада неће постати чланица УН и да је то чврст и непроменљив став наше државе“ – изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић.

„Геополитичке околности у свету су неповратно промењене после јавно изражене спремности Кине да са Русијом и осталим чланицама БРИКС учествује у изградњи мултиполарног света. Српска делегација у Њу Јорку мора пред свим земљама света гласно поновити да де факто или де јуре признавање независности тзв. „Косова“ не долази у обзир. Какви год притисци се на Србију десили наредних месеци и година, дужни смо не поклекнути, јер ћемо тријумфално дочекати нови поредак у свету у ком ће српски савезници имати одлучујућу улогу“ – додао је Михаиловић.