Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) констатује да власт наставља политику издаје српских национаних интереса и предаје Косова и Метохије. О овоме сведочи наставак преговора са Аљбиномо Куртијем у Бриселу, иако ниједан од захтева Срба није испуњен.

„Иако су у затворима лажне државе Косово још увек десетине Срба Александар Вучић састао се у четвртак у Бриселу са Аљбином Куритјем. Није му засметало ни то што се на општинама на северу, српским општинама виоре заставе ове лажне државе а под њима, испред школа, испред Домова здравља у којима нема лекова и санитетског материјала патролирају дугим цевима наоружани специјалци тзв Косова, ни то су Срби на Косову и Метохији у никада тежем положају, у страху, у безнађу.“ изјавио је данас портпарол ПОКС-а Божидар Катић

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) подсећа, још једном да Александар Вучић за пристанак на француско – немачки споразум и план његове имплементације нема никаква уставна овлашћења, нити је овом протвуставном и катастрофалном документу икада расправљала Народна скупштина, која је највиши орган власти. Наставнком преговора о спровођењу овог документа Александар Вучић додатно крши Устав Србије и урушава уставни поредак, територијални нтегритет и суверенитет Србије, што су најтежа кривична дела против државе и народа.

Питамо јавно председника Републике о чему је разговарао са Куртијем у Бриселу? Да ли је докумет који се појавио у јавности тачан?
„Србија ће за пар месеци имати изборе на којима ће народ рећи треба ли признати пасоше, државне симболе и територијални интегритет тзв. ‘Републике Косово’ како предвића споразум који је у фебруару у Бриселу прихватио председник Србије. Грађани Србије ће на изборима рећи прихватају ли да Пећка Патријаршија, Грачаница и стотине светиња више не буду у Србији, већ да се уреди њихов ‘статус на Косову’ што предвиђа Охридски споразум из марта. Тек ако на ванредним изборима добије поверење народа за политику губитка Косова зарад уласка у ЕУ, власт ће моћи да иде у даљу примену овог споразума. Уколико то учини пре избора, без сагласности народа, наћи ћемо се на ивици сукоба и у најозбиљнијој унутрашњој државној и политичкој кризи од Другог светског рата.“ наводи Божидар Катић.

Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи од Владе Србије и председника државе да суспендује даљу примену француско-немачког плана и Охридског споразума о његовој имплементацији до окончања ванредних републичких избора. Делегација Србије на Генералној скупштини УН мора јасно да истакне приврженост наше земље принципу неповредивости граница, те да у складу са тим да територијални интегритет Србије неће бити доведен у питање, да тзв. „Косово“ никада неће постати чланица УН и да је то чврст и непроменљив став наше државе. Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) очекује да делегације Србије на заседању Генералне скупштине УН изађе са јасним ставом да посредник у разговорима између Београда и Приштине могу бити само Уједињене нације.