Покрајински одбор Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) за Косово и Метохију на дан укидања српског динара у јужној покрајини оцењује да се Срби на Косову и Метохији никада нису налазили у горој ситуацији него сада, можда чак и у треме турског ропства.

„Из дана у дан наш положај овде је све тежи и неизвеснији, нарочито након трагичних догађаја у Бањској када је косовска полиција почела да нас свакодневно хапси и малтретира Србе. У последњих неколико месеци са Косова и Метохије се иселило око 30 одсто Срба, привремено, а многи и трајно“, истиче председник Покрајинског одбора ПОКС за Косово и Метохију, Горан Маринковић.

„Од прихватања француско – немачког споразума ми који живимо овде смо доживели велику издају и још веће понижење од стране косовских институција, ком су погрешном политиком директно кумовали Влада Србије и сам председник Србије“, рекао је Маринковић.

„Овим јавним апелом тражимо од свих политичких субјекта са десне и леве стране и свих којима је бар мало стало до колевке Србије, а били су заведени обећањима власти, да забораве на све политичке разлике и укључе се у задњем тренутку у одбрану Косова и Метохије јер се страшна времена збивају сада“, апелује председник косовскометохијског одбора ПОКС Горан Маринковић.