Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива амбасадора САД Кристофера Хила да се јавно изјасни да ли је потписивање правно обавезујућег споразума Србије и тзв. „Републике Косово“ и даље циљ САД и ЕУ или после тога и формално признање.

„Небројено пута су највиши званичници САД и ЕУ, укључујући и амбасадора Хила поновили да ће прихватање, а затим и потписивање де јуре признања тзв. „Републике Косово“ кроз правно обавезујући споразум две стране бити крај преговарачког процеса и да без тога Србија неће ући у ЕУ. Сви врло добро знамо да ће након тога уследити захтев и за формално признање тзв. Републике Косово“ – изјавио је председник ПОКС Војислав Михаиловић.

„Хилова изјава да Охридски споразум не подразумева признавање независности „Косова“ је давање вештачког дисања политички мртвој илузији патриотизма СНС у који његови штићеници из власти и даље бесрамно убеђују српски народу. Нормализација односа коју Хил налаже је заправо константно чињење уступака Албанцима у циљу потврђивања независности које је довело до тога да 30 одсто Срба привремено или трајно напусти Косово и Метохију од прошле године“ – истиче Михаиловић.