Извршни одбор


Извршни одбор
Покрета обнове Краљевине Србије

 

 

 

 

 

 

 

 

Председник ИО ПОКС
мр Ненад Томашевић

Рођен је 1971. године. По занимању је магистар економских наука. Током пословне каријере обављао је следеће послове: професионални официр (по чину је резервни мајор), директор Ватерполо клуба Бечеј, члан општинског већа општине Бечеј, менаџер Општине Бечеј, менаџер у компанији Техномобил, заменик председника Скупштине општине Бечеј, председник Скупштине општине Бечеј итд. Тренутно је на функцији заменика председника СО Бечеј.  Оснивач је Покрета обнове Краљевине Србије. Говори енглески и руски, а служи се и немачким језиком. Ожењен је Сузаном и има троје деце: Милоша, Немању и Вукашина, те унуке Лазара, Ленку, Вука и Михајла.

 

Заменик председника ИО ПОКС
Љубомир Станишић

Рођен је 1971. године. Завршио Гимназију „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду. По струци је дипломирани економиста. На Факултету техничких наука у Новом Саду, завршио је мастер студије. Радио у приватном сектору и менаџменту ЈКП „Новосадска топлана“ и ЈКП „Стан“. Одборник у Скупштини Града Новог Сада. Један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Говори eнглески језик. Ожењен је, отац две ћерке.

Генерални секретар ПОКС
доц. др Горан Иванчевић

Рођен је 1970. године. Доктор је политичких наука, објавио је више научних радова из политичких области. Од 2017. године је и доцент на Факултету за европске правно-политичке студије, Нови Сад. Тренутно врши функцију председника посланичке групе ПОКС у Скупштини АП Војводине. Говори руски језик. Ожењен је, отац троје деце.

Секретар ИО ПОКС
Марија Војиновић

Рођена 1980. године у Ужицу. Основне и мастер студије завршила у Београду, мастер менаџер у услужном бизнису.  Успешно је окончала едукације пословног протокола. Од оснивања је члан ПОКС. Удата, мајка једног детета.

Директор ПОКС
Славица Шкрбић

Рођена је 1980. године у Ваљеву. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду. Од 2011. године сертификовани службеник за јавне набавке. Радила је као помоћник директора ЈКП „Чистоћа“Нови Сад, руководилац службе јавних набавки у „Водоводу и канализацији“ Нови Сад и као правник у ОШ „Јован Дучић“ Петроварадин. Тренутно на мастер студијама. Члан ПОКС од оснивања. Говори енглески језик. Мајка двоје деце.

Председник СКО ПОКС
Андријана Чикириз

Рођена 1993. године у Београду. Завршила је гимназију „Свети Сава“ у Београду. Студира на Правном факултету Универзитета у Београду, смер Међународно право. Говори енглески и руски језик. Успешно је завршила образовни програм  „ПолитиКАС“. Потпредседник је Градског одбора Београд

Потпредседник ИО ПО ПОКС за АП  Војводину
Владислав Живановић

Рођен 1974. године у Сомбору, где је завршио основну и средњу школу. Завршио Високу економску школу струковних студија и стекао звање струковног економисте. Радио је у Јавном предузећу ”ПТТ Саобраћаја Србија” у Сомбору. Од 2012. до 2014. године одборник у Скупштини града Сомбора, од 2014. до 2016. Године заменик градоначелника града Сомбора, после чега је постављен на функцију члана Градског већа у Сомбору. Један је од оснивача Покрета обнове краљевине Србије. Отац двоје деце.

Регионални координатор за Београд
Божидар Павловић

Рођен 1980. године у Београду, где живи и ради. Завршио Православни Богословски факултет Универзитета у Београду. Осим тога, на Факултету политичких наука завршио је Специјалистичке академске међународне студије, а похађао је и Дипломатску академију Министарства спољнох послова Републике Србије. Говори енглески, а познаје и руски и грчки језик.

Потпредсеник ИО ПОКС за Источну Србију (Подунавски, Браничевски, Борски и Зајечарски округ) Регионални координатор за Југоисточну Србију
Владислав Смиљанић

Рођен у Књажевцу, 1949. године. По занимању доктор стоматологије, специјалиста стоматолошке протетике. Води приватну стоматолошку ординацију у Књажевцу од 1992. године. У политици  је активан од 1992. године, у два мандата је био одборник СО Књажевац. Ожењен, отац двоје одрасле деце.

Координатор за Севернобачки округ
Стевица Дрчић

Рођен 1978. године у Суботици. По занимању је дипломирани економиста. У политици је од 1998. године. Члан је странке од оснивања.

Координатор за Западнобачки округ
Драган Радојчић

Рођен 1976. године у Добоју. Завршио је средњу школу Богословија „Свети Арсеније Сремац“ у Сремским Карловцима. Дипломирао је Економски факултет на универзитету у Београду. Од 1999. до 2016. године био је Православни свештеник у Српској Православној Цркви, након тога је радио као професор на Економском факултету у Сарајеву. Говори руски и енглески језик.

Координатор за Jужнобачки округ
Новак Максимовић

Рођен 1973. године у Новом Саду, где је завршио основну и средњу школу. По занимању је дипломирани економиста. Од 2013. до 2017. године био председник Месне заједнице Будисава. Члан је Покрета од првог дана оснивања, председник МО ПОКС Будисава. Отац троје деце.

Координатор за Сремски округ
Миливоје Тодоровић

Рођен је  02. августа 1984.године. По занимању је дипломирани економиста. Политички је активан од 2007. године. Похађао је низ семинара из сфере политичког образовања, од којих је најзначајнији пројекат „500 младих лидера“ у организацији Београдског фонда за политичку изузетност. Члан је Покрета од првог дана оснивања.

Координатор за Средњобанатски и Северобанатски округ
Небојша Цукић

Рођен је 1986. године. Завршио је средњу школу ЕТГШ „Никола Тесла“ у Зрењанину. Дипломирао је Рударско – геолошки факултет у Београду. Тренутно запослен као руководилац у РЈ „Глинокоп“.

Координатор за Банат
Душко Кочалка

Рођен је 1971. године у Зрењанину. Од 1990. године активно се бави политиком, а од 1994. у приватном је бизнису све до данас. У два мандата је обављао функцију председника Месне заједнице Житиште, а сада је Покрајински посланик у Скупштини АП Војводиа и председник Завичајног удружења „Подгрмеч“ Житиште. Бави се хуманитарним радом. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за Нови Сад
Слободан Тасић

Рођен у Новом Саду 1970. године. Завршио је Факултет за услужни бизнис, где је стекао звање дипломираног економисте. Мастер студије завршио је на Факултету пословне економије и стекао звање мастер економисте. Одборник  у Скупштини града Новог Сада од 2016. године и један од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Говори немачки језик.

Kоординатор за Београд 1
Слободан Мијовић

Rођен 1986. у Сомбору. Завршио Правни факултет Универзитета у Новом Саду. Запослен је у компанији Premtec d.o.o. на позицији комерцијалног директора. Тренирао и бавио се професионално рукометом од 2005. до 2015. године, одлично говори енглески и италијански језик. Ожењен, отац једног детета.

Координатор за Београд 2
Хаџи Небојша Стојановић

Рођен 1966. године. По занимању професор хемије. Током пословне каријере обављао одговорне послове од фабрике акумулатора Светлост, Галеника-Магмасил, Срболек, Рафинерија нафте Београд, Галеника ад. Оснивач Српске народне обнове, председник Удружења „Гвоздени пук“ за Србију и учесник рата са чином резервног мајора. Носилац титуле Хаџи због  вишеструког одласка на поклоњење светињама у Јерусалиму и Светој земљи. Савезни фудбалски инструктор ФСС, оснивач еколошког покрета ЕКПО, активно се бавио планинарењем, добитник повеље градске општине Раковица и вишеструки давалац крви. Говори и пише француски језик. Ожењен.

Координатор за Београд 3
Игор Ћалић

Рођен 1964. године у Београду. По образовању је хемијски техничар, тренутно запослен у предузећу „Адам спид“ из Суботице. У политици од 1990. године, у два мандата је био одборник у Скупштини општине Чукарица. Ожењен, отац једног детета.

Потпредсеник ИО ПОКС за Северозападну Србију (Мачвански и Колубарски округ) Координатор за Мачвански округ
Љубан Дамњановић

Рођен 1961. године у Шапцу. По занимању је хемијски техничар, запослен у предузећу „ХБИС Бели Лимови“, на радном месту менаџер производње. У два мандата одборник у Скупштини града Шапца, у три мандата председник месне заједнице. Ожењен, отац једне ћерке. Фудбалски тренер. Члан је Покрета обнове Краљевине Србије од оснивања.

Координатор за Колубарски округ
Светислав Матић

Рођен 1971. године. Политиком се бави од 1990. године. По занимању техничар термоенергетике, запослен у ЈП ЕПС – РБ Колубара. Ожењен, отац двоје деце. Један од оснивача ПОКС, председник ОО ПОКС Уб од 2017. године и члан Главног одбора ПОКС.

Потпредседник ИО ПОКС за Југозападну Србију (Златиборски и Моравички округ)
Бранко Вукајловић

Рођен 1965. године у Ариљу. До 2012. године био приватни предузетник. Учесник на свим вишепартијским изборима, од 1992. године. Одборник Скупштине општине Ариље у шест мандата (од 2000. до данас). Заменик председник Скупштине општине Ариље у два мандата (од 2004. до 2012. године). Тренутно обавља функцију заменика председника Општине Ариље у трећем мандату. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за Златиборски округ – Север
Горан Мићић

Рођен 1982. године у Ужицу. Завршио средњу машинску школу. Професионално се бавио спортом, после завршетка спортске каријере почео да се бави политиком. 2016. године изабран за члана Савета месне заједнице Златибор. 2019. године изабран за потпредседника ОО ПОКС Чајетина. Ожењен и отац једног детета.

Координатор за Златиборски округ – Југ, Ивањица и Лучани
Иван Јовићевић

Рођен 1984. године у Ивањици. Основну и средњу школу завршио у родној Ивањици. Стручну војну школу завршио 2005. године у Кручевцу у техничком војном центру Цар Лазар. Приватни предузетник и члан Општинског већа општине Ивањица, ожењен супругом Иваном и отац два сина.

 

Координатор за Шумадијски округ
Милан Тановић

Рођен 1986. године. Завршио Правни факултет у Крагујевцу. Тренутно запослен као адвокат у Адвокатској канцеларији „Бранко Ракита“. Говори енглески и немачки језик. Учесник и организатор бројних хуманитарних акција. Донор органа.

Координатор за Рашки округ, Чачак и Горњи Милановац
Милан Ђуричић

Рођен 1987. године у Врбасу. Основну и средњу школу је завршио у Кули. По занимању електротехничар, ради као приватни предузетник.

Координатор за Расински округ
Зоран Радојевић

Рођен је 1971. године у Крушевцу. Средња стручна спрема, ради као приватни предузетник протеклих десет година. Отац двоје деце.

Координатор за Браничевски и Подунавски округ
Небојша Момчиловић

Рођен 1967. године. Запослен у ЈКП „Водовод и канализација“ на радном месту електротехничар. Ожењен, отац двоје деце.

Потпредсеник ИО ПОКС за Централну Србију (Шумадијски, Поморавски, Расински и Рашки округ) 
Горан Јеличић

Рођен 1969. године у Јагодини, доктор економије. Запослен у ЈП Електропривреда Србије, Београд од 1992. године. Секретар часописа Српска академска мисао, Београд. Председник УО и оснивач Маратона Јагодина. Бави се хуманитарним радом кроз Ротари клуб. Говори енглески језик. Објавио више научних радова у земљи и иностранству.

Координатор за Поморавски округ
Малиша Рајић

Рођен 1964. године у Страгарима. По занимању је трговачки менаџер. Политиком се бави 28 година, један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Председник Општинског одбора ПОКС у Страгарима, члан ГО ПОКС Крагујевац, члан Главног одбора странке. Одборник у Скупштини Града Крагујевца и члан Савета Месне заједнице Страгари. У протекле две деценије бележи успешне резултате на локалним изборима.

Координатор за Зајечарски округ
Катарина Првуловић

Рођена у 1990. године у Књажевцу. Завршила је средњу туристичку школу, студент је основних струковних студија на „Мегатренд“ Универзитету у Зајечару. Завршила је обуку за друштвено одговорно предузетништво и обуку за задругарство и социјално предузетништво, а има и лиценцу неговатељице. Удата, мајка двоје деце

Потпредсеница ИО ПОКС за Јужну Србију (Нишавски, Пиротски, Топлички, Јабланички и Пчињски округ) 
Весна Савовић

Рођена 1973. године. Дипломирани грађевински инжењер. Води приватну фирму где се искључиво бави пословима инвестирања објеката високе градње. Говори француски језик. У политици је активна од 1991. године.

Координатор за Пчињски округ
Драган Ђорђевић

Рођен 1966. године у Владичином Хану, где је завршио основну и средњу школу. Од 1985. године живи у Нишу где је завршио Правни факултет. Од 1991. године радио као државни службеник на високим функцијама, а данас је пензионер. Тренутно је ангажован као саветник у адвокатској канцеларији на основу својих искустава и рада у државној служби. Председник је завичајног удружења грађана Врла које има око 200 чланова. Ожењен, отац једног детета.

Потпредсеница ИО ПОКС за рад Форум жена
Љиља Момчиловић

Рођена 1966. године у Смедеревској Паланци. По струци је туристички техничар. Живи у Крагујевцу, удата и мајка двоје деце.

 Координатор за Нишавски округ
Др Горан Стојиљковић

Рођен 1964. године у Нишу. Дипломирао Медицински факултет у Нишу 1992. године и специјализацију из ортопедије 2003. године, након тога је 2011. године дипломирао на универзитету у Београду. Запослен је у КЦ Ниш на одељењу ортопедије са трауматологијом.

Координатор за Топлички округ
Мирослав Пиљић

Рођен 1969. године. По образовању је мастер стратешког менаџмента. У Покрету обнове Краљевине Србије члан је од оснивања. Председник је НО ГО НС и ОО Клиса, Нови Сад, као и повереник за Пчињски и Топлички округ. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за Пиротски округ
Милош Тодосијевић

Рођен 1976. године у Нишу. Дипломирао је на Факултету спорта и физичког васпитања, Универзитет у Нишу, тренутно запослен у Предшколској установи Чика Јова Змај у Пироту на пословима стручни сарадник за Физичку културу, од 2010 до 2016 године вршио функцију директора Предшколске установе Чика Јова Змај.

Координатор зa Јабланички округ
Срђан Шкрипац

Рођен 1984. године у Приштини. Дипломирао је на Правном Факултету у Новом Саду. Председник је месног одбора Нова Детелинара у Новом Саду и члан је савета за правна питања. У ПОКС је од оснивања.

Координатор за Косовскомитровачки округ
Мирко Глибо

Рођен 1979. године. у Косовској Митровици. Дипломирани правник, завршена Школа европских интеграција.

Потпредседник ИО ПОКС за АП Косово и Метохију, координатор за Пећки и Призренски округ и место Штрпце (Косовски округ)
Никола Крстић

Рођен 1978. године. Дипломирани правник. Осим Правног факултета, завршио је и Специјализоване студије новинарства, као и бројне међународне тренинге и обуке. Дугогодишње правничко и медијско искуство. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за сарадњу са националним, монархистичким и четничким удружењима у матици и дијаспори
Владимир Ђорђевић

Рођен у Београду 1973. године. Филмски продуцент, носилац највишег признања Америчке Куће Славних и амбасадор борилачких вештина. Власник продукцијске куће и центра за борење у Америци. Радио на више од 20 филмских, серијских и документарних остварења. Дугогодишњи председник Српске Народне Одбране у Чикагу, потпредседник црквене парохије у Мајамију и председник Српске Националне Лиге Америке. Ожењен, отац двоје деце.

Председник савета за правна питања
Данило Дурутовић

Рођен 1980. године у Београду. Завршио Правни факултет у Новом Саду, по занимању дипломирани правник са положеним правосудним испитом. Запослен је у Скупштини Града Новог Сада. Председник Статутарне комисије ПОКС. Говори енглески језик. Ожењен, отац једног детета.

Председник савета за људске ресурсе, едукацију и протокол
Саша Новаковић

Рођен је 1969. године у Врбасу. Дипломирани менаџер, тренутно на мастер студијама. Већи део радне каријере провео је у компанији „Дневник-холдинг“ Нови Сад, на позицијама од руководиоца Службе набавке до помоћника директора за комерцијалне послове. Одборник у Скупштини Града Новог Сада у три мандата од 2011. године до данас. Шеф одборничке групе Покрета обнове Краљевине Србије. Ожењен, отац троје деце. Један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије.

Председница Савета за социјалну политику, породицу и бригу о деци
Бранка Бежанов

Рођена у Новом Саду 1975. године. Диплому, мастер економиста, стекла је на Универзитету „Едуконс“ у Новом Саду. Успешно је окончала едукације пословног и дипломатског протокола, као и напредни и интернационални пословни и дипломатски протокол. Чланица Градског Већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци. Од оснивања је члан ПОКС. Говори енглески језик.

Шеф Позивног центра ПОКС
Данијела Милошевић

Рођена је 1989. године. Основну и средњу школу завршила у родном Шапцу. Дипломирала на Економском факултету у Суботици-одељење у Новом Саду, на смеру Европска економија и бизнис. На истом факултету завршила је и мастер студије, са стеченим звањем дипломирани економиста-мастер. Живи и ради у Новом Саду. Члан је ПОКС од оснивања. Председник Месног одбора Подбара и Салајка. Говори енглески језик.

Шеф службе за информисање
Вук Станић

Средњу школу завршио је у Новом Београду. Дипломирао је политикологију за међународне односе и дипломатију на Факултету политичких наука у Београду. Од јануара 2018 до данас је Генерални секретар Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида Србије. Од 2017 па до данас је главни уредник  часописа Војни инвалид. Познавалац је немачког, руског и енглеског језика.

Tим за чланство и сигурне гласове

Tим за информатичку и техничку подршку

Координација са удружењима ратних војних ветерана