Извршни одбор


Извршни одбор
Покрета обнове Краљевине Србије

 

 

 

 

 

 

Обрисано:Обрисано:Обрисано:Непромењено:

Председник ИО ПОКС
мр Ненад Томашевић

Рођен је 1971. године. По занимању је магистар економских наука. Током пословне каријере обављао је следеће послове: професионални официр (по чину је резервни мајор), директор Ватерполо клуба Бечеј, члан општинског већа општине Бечеј, менаџер Општине Бечеј, менаџер у компанији Техномобил, заменик председника Скупштине општине Бечеј, председник Скупштине општине Бечеј итд. Тренутно је на функцији заменика председника СО Бечеј.  Оснивач је Покрета обнове Краљевине Србије. Говори енглески и руски, а служи се и немачким језиком. Ожењен је Сузаном и има троје деце: Милоша, Немању и Вукашина, те унуке Лазара, Ленку, Вука и Михајла.

 

Заменик председника ИО ПОКС
Љубомир Станишић

Рођен је 1971. године. Завршио Гимназију „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду. По струци је дипломирани економиста. На Факултету техничких наука у Новом Саду, завршио је мастер студије. Радио у приватном сектору и менаџменту ЈКП у Новом Саду. Одборник у Скупштини Града Новог Сада. Један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Говори eнглески језик. Ожењен је, отац две ћерке.

Генерални секретар ПОКС
доц. др Горан Иванчевић

Рођен је 1970. године. Доктор је политичких наука, објавио је више научних радова из политичких области. Од 2017. године је и доцент на Факултету за европске правно-политичке студије, Нови Сад. Тренутно врши функцију председника посланичке групе ПОКС у Скупштини АП Војводине. Говори руски језик. Ожењен је, отац троје деце.

Секретар ИО ПОКС
Марија Војиновић

Рођена 1980. године у Ужицу. Основне и мастер студије завршила у Београду, мастер менаџер у услужном бизнису.  Успешно је окончала едукације пословног протокола. Од оснивања је члан ПОКС. Удата, мајка једног детета.

Потпредседник ИО ПОКС за организациона питања
Мирко Јовић 

Рођен 1959. године у Земуну. Завршио класичну гимназију у Старој Пазови. Студирао економију у Београду. Завршио Академију за националну оријентацију при српској политичкој емиграцији. Приватни предузетник од 1984. године. Активно играо кошарку седамнаест сениорских сезона. Оснивач и председник културног клуба САВА. Оснивач и председник политичке партије Српска народна обнова( СНО) која је ми обновила и успоставила вишепартијску демократију у Србији. Приступање ПОКС-у сматра затварањем круга од 35. година и повратку кући. Отац четворо деце, ћерке и три сина. Деда двоје унучади.

Потпредседник ИО ПОКС за Централну Србију ( Поморавски, Расински и Рашки округ) 
Горан Јеличић

Рођен 1969. године у Јагодини, доктор економије. Запослен у ЈП Електропривреда Србије, Београд од 1992. године. Секретар часописа Српска академска мисао, Београд. Председник УО и оснивач Маратона Јагодина. Бави се хуманитарним радом кроз Ротари клуб. Говори енглески језик. Објавио више научних радова у земљи и иностранству.

Потпредседник ИО ПОКС за Шумадију
Ивица Самаиловић

Рођен 1968. године у Крагујевцу. Завршио је факултет за менаџмент у Зајечару и Универзитет Мегатренд у Београду. По занимању је дипломирани економиста. Радио је у ЈКП „Водовод и канализација“ на месту референта за ИМС. Политички активан од 1990. године. Од 2012. до 2014. године је био председник Фудбалског савеза града Крагујевца.

Потпредседник ИО ПОКС за Београд
Владимир Ђорђевић

Рођен у Београду 1973. године. Филмски продуцент, носилац највишег признања Америчке Куће Славних и амбасадор борилачких вештина. Власник продукцијске куће и центра за борење у Америци. Радио на више од 20 филмских, серијских и документарних остварења. Дугогодишњи председник Српске Народне Одбране у Чикагу, потпредседник црквене парохије у Мајамију и председник Српске Националне Лиге Америке. Ожењен, отац двоје деце.

Потпредседник ИО ПОКС за Западну Србију (Златиборски и Моравички округ)
Бранко Вукајловић

Рођен 1965. године у Ариљу. До 2012. године био приватни предузетник. Учесник на свим вишепартијским изборима, од 1992. године. Одборник Скупштине општине Ариље у шест мандата (од 2000. до данас). Заменик председник Скупштине општине Ариље у два мандата (од 2004. до 2012. године). Тренутно обавља функцију заменика председника Општине Ариље у трећем мандату. Ожењен, отац двоје деце.

Потпредседник ИО ПОКС за Војводину и координатор за Jужнобачки округ
Новак Максимовић

Рођен 1973. године у Новом Саду, где је завршио основну и средњу школу. По занимању је дипломирани економиста. Од 2013. до 2017. године био председник Месне заједнице Будисава. Члан је Покрета од првог дана оснивања, председник МО ПОКС Будисава. Отац троје деце.

Потпредседник за Источну Србију и координатор за Браничевски округ
Златко Шуловић

Рођен 1952. године у Великом Градишту. Завршио Вишу техничку школу. Предузетник послова безбедности. Политички активан од 2000. године. Обављао је функциује члана општинског већа више пута, заменик председника општине, општинског менаџера, саветника председника општине и друго. Од Владе Србије постављен за члана УО Туристичке организације Србије. На предлог министра годину дана је био члан радне групе за израду Закона о рибарству који је сад у примени. Председник УСР Сребрно језеро од 2002. године које се бави заштитом животне средине. Ожењен супругом Браниславком (3 мандата Председница Скупштине и један мандат Заменица председника општине), отац ћерке Данице (адвокат) и син Дејан (приватни предузетник).

Потпредседник ИО ПОКС за АП Косово и Метохија, координатор за Пећки и Призренски округ и место Штрпце (Косовски округ)
Никола Крстић

Рођен 1978. године. Дипломирани правник. Осим Правног факултета, завршио је и Специјализоване студије новинарства, као и бројне међународне тренинге и обуке. Дугогодишње правничко и медијско искуство. Ожењен, отац двоје деце.

Потпредседник ИО ПОКС за рад Савета и тимова
Саша Новаковић

Рођен је 1969. године у Врбасу. Дипломирани менаџер, тренутно на мастер студијама. Већи део радне каријере провео је у компанији „Дневник-холдинг“ Нови Сад, на позицијама од руководиоца Службе набавке до помоћника директора за комерцијалне послове. Одборник у Скупштини Града Новог Сада у три мандата од 2011. године до данас. Шеф одборничке групе Покрета обнове Краљевине Србије. Ожењен, отац троје деце. Један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије.

Потпредседница ИО ПОКС за рад Форума жена
Љиља Момчиловић

Рођена 1966. године у Смедеревској Паланци. По струци је туристички техничар. Живи у Крагујевцу, удата и мајка двоје деце.

Координатор за Западнобачки округ
Никола Пајић

 

Координатор за Јужнобанатски округ
Урош Рошић

Рођен 1972. године у Вршцу. Основну и средњу школу завршио у Вршцу. По занимању дипломирани економиста. Завршио је постдипломске специјалистичке студије на факултету за безбеднот. Од 1994. до 2018. године припадник МУП-а где је обављао више одговорних функција. Има статус ратног војног инвалида и указом председника СРЈ одликован орденом за храброст. Разведен, има ћерку Јовану.

Координатор за Сремски округ
Александар Грубјешић

 

Координатор за Мачвански округ
Милан Ђуричић

Рођен 1987. године у Врбасу. Основну и средњу школу је завршио у Кули. По занимању електротехничар, ради као приватни предузетник.

Координатор за Моравички округ
Хаџи Горан Миловановић

 

Координатор за Расински округ
Жељко Љубанић

Рођен 1967. године, живи у Јагодини. Магистар наука, адвокат. Ради у заједничкој адвокатској канцеларији са сином. Резервни официр  Војне полиције Војске Србије.  Има признат статус борца прве категорије. Друштвено активан у својој средини где је члан више разних невладиних, спортских, културних и сличних организација у којима је обављао и руководеће послове. Са поносом посебно истиче ангажовање на пословима повраћаја имовине породици Карађорђевић. Отац троје деце и деда једног унука.

Координатор за Колубарски округ
Милан Петровић

Рођен 1981. године у Ваљеву. Основну и медицинску школу завршио у Ваљеву. Власник приватне фирме „Транс-комерц Војвода“. Поред приватне фирме на својој дедовини уз родитеље се бави производњом и прерадом шљиве укључујући и производњу природне домаће ракије. Политички активан од 2004. године.Врло ангажован у деловању и повезивању националних и монархистичких удружења. Ожењен и отац четворо деце.

Координатор за Шумадијски округ
Небојша Момчиловић

Рођен 1967. године. Запослен у ЈКП „Водовод и канализација“ на радном месту електротехничар. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за Подунавски округ
Миодраг Стаменковић

Рођен 1959. године у Смедереву. Завршио Вишу техничко машинску школу у Земуну. Положен стручни испит противпожарни смер и положен државни испит на раду и котроли гаса. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за Рашки округ
Милан Стојковић

Рођен 1969. године у Краљеву. Има завршену средњу стручну спрему. Приватни предузетник 18 година. Ожењен, отац троје деце.

Коодинатор за Нишавски и Пиротски округ
Мирослав Пиљић

Рођен 1969. године. По образовању је мастер стратешког менаџмента. У Покрету обнове Краљевине Србије члан је од оснивања. Ожењен, има двоје деце и једног унука Деспота.

Коодинатор за Пчињски округ
Стојан Милошевић

Рођен 1962. године у Врању. По занимању правник. Ожењен, отац двоје деце, син правник а ћерка лекар.

Координатор за Јабланички округ
Драган Јовић

Рођен 1970. године у Лесковцу. По струци је дипломирани ветеринар, а по занимању приватни предузетник. Отац двоје деце.

Координатор ИО за Београд 2
Ивана Ракић

Рођена у Београду 1975. године. Средњу школу и Факултет музичке уметности завршила у Београду. Од малена се бави уметношћу, певала је дуги низ година у хору Колибри. Ради у Београдској музичкој школи. Члан је Коморе медијатора Србије. Мајка троје деце.

Координатор ИО за Београд 3
Небојша Марковић

Рођен у Београду 1970. године. Завршио средњу машинску школу. Радио као приватни предузетник и спортски тренер. Освајач је више државних медаља Југославије у џудоу. Мајстор је борилачких вештина, Џудо 5. Карате 2. и Ју-јутсу 1. дан. Припадник је посебне спасилачке јединице.

Координатор ИО за Београд 4
Обрисано: Мирко Шуман

Обрисано: Рођен у Београду 1981. године. Привредник и власник више компанија од 2006. године, дугогодишњи спортски радник. У политици на разним функцијама од 1999. године.

Координатор за Топлички округ
Јовица Ђорђевић

Рођен у Прокупљу. Завршио за текстилног техничара и пословног секретара. Члан ПОКС-а од оснивања одбора у Прокупљу. Ожењен, отац два сина.

Координатор за Златиборски округ
Милан Ђукић

Рођен 1949. године у Ариљу. Пензионер, председник удружења Српска малина Златиборског и Моравичког округа и Виламет из Ариља. Председник МЗ Бреково. Члан ПОКС-а од оснивања.

Координатор за Банат
Душко Кочалка

Рођен је 1971. године у Зрењанину. Од 1990. године активно се бави политиком, а од 1994. у приватном је бизнису све до данас. У два мандата је обављао функцију председника Месне заједнице Житиште, а сада је Покрајински посланик у Скупштини АП Војводиа и председник Завичајног удружења „Подгрмеч“ Житиште. Бави се хуманитарним радом. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за Севернобачки округ
Стевица Дрчић

Рођен 1978. године у Суботици. По занимању је дипломирани економиста. У политици је од 1998. године. Члан је странке од оснивања.

Координатор за Средњобанатски и Северобанатски округ
Небојша Цукић

Рођен је 1986. године. Завршио је средњу школу ЕТГШ „Никола Тесла“ у Зрењанину. Дипломирао је Рударско – геолошки факултет у Београду. Тренутно запослен као руководилац у РЈ „Глинокоп“.

Координатор за Нови Сад
Слободан Тасић

Рођен у Новом Саду 1970. године. Завршио је Факултет за услужни бизнис, где је стекао звање дипломираног економисте. Мастер студије завршио је на Факултету пословне економије и стекао звање мастер економисте. Одборник  у Скупштини града Новог Сада од 2016. године и један од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Говори немачки језик.

Координатор за Косовскомитровачки округ
Мирко Глибо

Рођен 1979. године у Косовској Митровици. Завршио је Правни факултет Универзитета у Београду. Положен правосудни испит. Завршена Школа европских интеграција. Ради као секретар у СШ „Григорије Божовић“ – Зубин Поток. Говори енглески језик. Ожењен, отац два детета.

Координатор за Борски округ
Горан Лалић

Рођен 1970. године. По занимању је приватни предузетник, директор фирме д.о.о Лагор Лазница. Ожењен, отац двоје деце.

Координатор за Зајечарски округ
Саша Димитријевић

Рођен 1965. године у Зајечару. По занимању је дипломирани економиста. Задњих 17 година запослен у Електропривреди Србије на месту комерцијалних послова, водећи стручни сарадник за комерцијалне послове. Политички активан од 2000. године. Одборник у два мандата у градској скупштини а један мандат се налазио на месту градског већника у граду Зајечару. Ожењен, има једну ћерку и једног унука.

Координатор ИО за сарадњу са Србима у региону
Дане Максимовић

Рођен у Бугојну 1984. године. Основну и средњу школу завршио је у Новом Саду и Бањој Луци. По занимању дипломирани економиста. Живи у Бањој Луци. Тренутно запослен у приватном сектору на пословима логистике. Ожењен, отац двоје деце.

Председник Савета за здравство
Жељко Видовић

Рођен 1964. године у Врбасу. Основну и средњу школу завршио у Врбасу. Завршио Медицински факултет у Београду. Завршио специјализацију ортопедске хирургије и трауматологије у Новом Саду. Био је покрајински посланик у три мандата. Вршио функцију директора Опште болнице у Врбасу. Биоп је председник општине Врбас. Запослен на одељењу ортопедије ОБВ. Ожењен, отац троје деце.

Председник Савета за правна питања
Данило Дурутовић

Рођен 1980. године у Београду. Завршио Правни факултет у Новом Саду, по занимању дипломирани правник са положеним правосудним испитом. Запослен је у Скупштини Града Новог Сада. Председник Статутарне комисије ПОКС. Говори енглески језик. Ожењен, отац једног детета.

Председник Савета за пољопривреду
Дејан Станојевић

Рођен 1974. године у Врбасу. Основну школу завршио у Србобрану, Гимназију „Ј.Ј.Змај“ и Пољопривредни факултет у Новом Саду. Радио у „MK group“ као главни агроном, технички директор „Agrocoop“ Нови Сад, менаџер за кључне купце „МК комерц“ и сувласник Анова кооперације. Ожењен, отац два сина.

Председница Савета за социјалну политику, породицу и бригу о деци
Бранка Бежанов

Рођена у Новом Саду 1975. године. Диплому, мастер економиста, стекла је на Универзитету „Едуконс“ у Новом Саду. Успешно је окончала едукације пословног и дипломатског протокола, као и напредни и интернационални пословни и дипломатски протокол. Чланица Градског Већа за социјалну заштиту и бригу о породици и деци. Од оснивања је члан ПОКС. Говори енглески језик.

Директор ПОКС
Славица Шкрбић

Рођена је 1980. године у Ваљеву. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду. Од 2011. године сертификовани службеник за јавне набавке. Радила је као помоћник директора ЈКП „Чистоћа“Нови Сад, руководилац службе јавних набавки у „Водоводу и канализацији“ Нови Сад и као правник у ОШ „Јован Дучић“ Петроварадин. Тренутно на мастер студијама. Члан ПОКС од оснивања. Говори енглески језик. Мајка двоје деце.

Председница Савета за људске ресурсе, протокол и едукацију
Александра Брзак

Рођена 1977. године у Сремској Митровици. Завршила Гимназију “20. Октобар “ у Бачкој Паланци. Похађала Новосадску новинарску школу у оквиру које је стекла диплому ББЦ курса новинарства. Радила на РТВ НС као и на разним радио станицама посао водитеља. Говори енглески језик. Мајка двоје деце.

Председник Савета за спорт
Сретен Јевтић

Рођен 1967. године у Бадовинцима, општина Богатић. Гранд Мастер у каратеу, отац петоро деце. За 37 година освојио је 23 титуле шампиона државе, двоструки је европски првак и освајач Светског купа у каратеу. Међу стотинама признања су „Амбасадор борилачких спортова у свету – 2017“, „Почасни доктор филозофије борилачких спортова – 2017“. Највише признање, – 9. Дан, доделила му је најреферентнија карате асоцијација у Токију

Шеф Позивног центра ПОКС
Данијела Милошевић

Рођена је 1989. године. Основну и средњу школу завршила у родном Шапцу. Дипломирала на Економском факултету у Суботици-одељење у Новом Саду, на смеру Европска економија и бизнис. На истом факултету завршила је и мастер студије, са стеченим звањем дипломирани економиста-мастер. Живи и ради у Новом Саду. Члан је ПОКС од оснивања. Председник Месног одбора Подбара и Салајка. Говори енглески језик.

Члан ИО без портфеља
Александар Нинковић

Aлександар Нинковић, рођен 1976. године из Равног Села, са пребивалиштем у Врбасу . Запослен у Општој болници Врбас, медицински техничар, 25 година стажа. Ожењен, отац једног детета. У ПОКС-у од оснивања.

Tим за чланство и сигурне гласове

Tим за информатичку и техничку подршку

Tим ИО задужен за логистику

Координација са удружењима ратних војних ветерана