Извршни одбор Покрета обнове Краљевине Србије

 

Председник
мр Ненад Томашевић

Рођен 1971. године у Осијеку. Магистар економских наука, тренутно у фази израде докторске дисертације. Током каријере, између осталог, обављао послове члана општинског већа и менаџера Општине Бечеј, заменика председника Скупштине општине Бечеј, тренутно председник СО Бечеј. Говори енглески, руски и немачки језик. Ожењен је Сузаном и има троје деце: Милоша, Немању и Вукашина и унука Лазара.

 

Заменик председника
Љубомир Станишић

Рођен је 1971. године. По струци је дипломирани економиста. На Факултету техничких наука у Новом Саду, завршио је мастер студије. Радио у предузећима „Стилос ДОО“, Нови Сад, ЈКП „Новосадска топлана“ и ЈКП „Стан“. Тренутно је запослен у ЈКП „Водовод и канализација“. Један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Говори eнглески језик. Ожењен је, отац две ћерке.

Генерални секретар ПОКС
доц. др Горан Иванчевић

Рођен је 1970. године. Доктор је политичких наука, објавио је више научних радова из политичких области. Тренутно је запослен као заменик покрајинског секретара за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Од 2017. године такође је и доцент на Факултету за европске правно-политичке студије, Нови Сад. Говори руски језик. Ожењен је, отац троје деце.

Секретар
Марија Војиновић

Рођена 1980. године у Ужицу. Основне студије завршила у Београду, менаџер у услужном бизнису,  у току мастер студије.  Апсолвент Учитељског факултета у Ужицу.  Запослена у ЈКП „Чистоћа“  на месту менаџер за управљање квалитетом. Удата, мајка једног детета.

Председник ИО ПО ПОКС за Војводину
Владислав Живановић

Рођен 1974. године у Сомбору, где је завршио основну и средњу школу. Завршио Високу економску школу струковних студија и стекао звање струковног економисте. Радио је у Јавном предузећу ”ПТТ Саобраћаја Србија” у Сомбору. Од 2012. до 2014. године одборник у Скупштини града Сомбора, од 2014. до 2016. Године заменик градоначелника града Сомбора, после чега је постављен на функцију члана Градског већа у Сомбору. Један је од оснивача Покрета обнове краљевине Србије. Отац двоје деце.

Обласни координатор за Срем
Миливоје Тодоровић

Рођен је  02. августа 1984.године. По занимању је дипломирани економиста, запослен у ЈКП „Чистоћа“ Нови Сад на радном месту самосталног стручног сарадника за јавне набавке. Политички је активан од 2007. године. Похађао је низ семинара из сфере политичког образовања, од којих је најзначајнији пројекат „500 младих лидера“ у организацији Београдског фонда за политичку изузетност. Члан је Покрета од првог дана оснивања.

Обласни координатор за Бачку
Новак Максимовић

Рођен 1973. године у Новом Саду, где је завршио основну и средњу школу. По занимању је дипломирани економиста, запослен у ЈКП „Чистоћа“ Нови Сад. Од 2013. до 2017. године био председник Месне заједнице Будисава. Члан је Покрета од првог дана оснивања, председник МО ПОКС Будисава. Отац троје деце.

Координатор за Нови Сад
Слободан Тасић

Рођен у Новом Саду 1970. године. Завршио је Факултет за услужни бизнис, где је стекао звање дипломираног економисте. Мастер студије завршио је на Факултету пословне економије и стекао звање мастер економисте. Одборник  у Скупштини града Новог Сада од 2016. године и један од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Говори немачки језик.

Обласни координатор за Банат
Душко Перин

Рођен 1976. године у Зрењанину. Мастер економије, директор у брокерској компанији „WVP“ из Граца, оснивач и председник удружења „IFM GROUP“ за овлашћене посреднике у осигурању, оснивач IFM едукативног центра и Академије за пословну едукацију и социјалне вештине. Ожењен, отац троје деце.

 

Регионални координатор за Београд
Божидар Павловић

Рођен 1980. године у Београду, где живи и ради. Завршио Православни Богословски факултет Универзитета у Београду. Осим тога, на Факултету политичких наука завршио је Специјалистичке академске међународне студије, а похађао је и Дипломатску академију Министарства спољнох послова Републике Србије. Говори енглески, а познаје и руски и грчки језик.

Обласни координатор за Београд 1
Снежана Глигоријевић

Рођена 1970. године у Београду. Мастер менаџер. Радно искуство стекла у БДД „MV Investmants“, затим у Министарству економије и регионалног развоја, Министарству финансија и привреде, НАРР. Запослена у Државној лутрији Србије. Говори енглески. Мајка двоје деце.

Обласни координатор за Београд 2
Игор Ћалић

Рођен 1964. године у Београду. По образовању је хемијски техничар, тренутно запослен у предузећу „Адам спид“ из Суботице. У политици од 1990. године, у два мандата је био одборник у Скупштини општине Чукарица. Ожењен, отац једног детета.

Обласни координатор за Београд 3
Гордана Миловановић

Рођена 1973.године у Ужицу. По занимању мастер економије. Последњих 15 година ради у области социјалне заштите. Председница удрузења „Центар за подршку и инклузију Help Net“ и предузетница. Говори енглески језик. Живи у Београду и мајка је женског детета.

Регионални координатор за Југоисточну Србију
Владислав Смиљанић

Рођен у Књажевцу, 1949. године. По занимању доктор стоматологије, специјалиста стоматолошке протетике. Ожењен, отац двоје одрасле деце.

Обласни координатор за Косово и Метохију
Никола Крстић

Рођен 1978. године. Дипломирани правник. Осим Правног факултета, завршио је и Специјализоване студије новинарства, као и бројне међународне тренинге и обуке. Дугогодишње правничко и медијско искуство. Ожењен, отац двоје деце.

Обласни координатор за Моравички и Рашки округ
Рацо Секулић

Рођен је 1966. године у Ивањици. Завршио је средњу машинску школу у Ужицу. Предузетник и власник СЗТР „Energy System“. У политичком раду присутан је од 1992. године у општини Ивањица. Од 2004. године је одборник у СО Ивањица. Од 2012 до 2014. године обављао је функцију заменика председника општине Ивањица. У браку је 27 година са супругом Вером и отац је троје деце Марине, Николе и Анице.

Председница СКО ПОКС

Рођена је 1992. године у Ивањици. Основну школу завршила у Ивањици, средњу економску школу – смер финансијски техничар – завршила у Ариљу. Студент је на Факултету за правне и пословне студије „др Лазар Вркатић“ – смер безбедност и криминалистика, у Новом Саду. Едукатор је за превенцију болести зависности. Говори енглески и шпански језик.

Обласни координатор за Моравички округ
Синиша Нешовановић

Рођен је 1971. године, из Ариља. Инжењер електротехнике. Приватни предузетник. Ожењен, отац троје деце.

Обласни координатор за Шумадију
Милан Тановић

Рођен 1986. године. Завршио Правни факултет у Крагујевцу. Тренутно запослен као адвокат у Адвокатској канцеларији „Бранко Ракита“. Говори енглески и немачки језик. Учесник и организатор бројних хуманитарних акција. Донор органа.

Координатор за Рашки округ
Срђан Шкрипац

Рођен 1984. године у Приштини. Од 1999. године у Новом Саду, где је завршио Гимназију „Јован Јовановић Змај“ и Правни факултет. У Покрету обнове Краљевине Србије од оснивања. Председник Месног одбора Нова Детелинара. Члан Савета за правна питања ПОКС.

Окружни координатор за Браничевски и Подунавски округ
Небојша Момчиловић

Рођен 1967. године. Запослен у ЈКП „Водовод и канализација“ на радном месту електротехничар. Ожењен, отац двоје деце.

Обласни координатор за Расинско-поморавску област
Малиша Рајић

Рођен 1964. године у Страгарима. По занимању је трговачки менаџер. Политиком се бави 28 година, један је од оснивача Покрета обнове Краљевине Србије. Председник Општинског одбора ПОКС у Страгарима, члан ГО ПОКС Крагујевац, члан Главног одбора странке. Одборник у Скупштини Града Крагујевца и члан Савета Месне заједнице Страгари. У протекле две деценије бележи успешне резултате на локалним изборима.

Окружни координатор за Расински округ
Зоран Радојевић

Рођен је 1971. године у Крушевцу. Средња стручна спрема, ради као приватни предузетник протеклих десет година. Отац двоје деце.

Окружни координатор за Златиборски округ
Бранко Вукајловић

Рођен 1965. године у Ариљу. До 2012. године био приватни предузетник. Учесник на свим вишепартијским изборима, од 1992. године. Одборник Скупштине општине Ариље у пет мандата (од 2000. до данас). Заменик председник Скупштине општине Ариље у два мандата (од 2004. до 2012. године). Тренутно обавља функцију заменика председника Општине Ариље у другом мандату. Ожењен, отац двоје деце.

Директор ПОКС
Славица Шкрбић

Рођена је 1980. године у Ваљеву. Дипломирала је на Правном факултету у Новом Саду. Запослена на месту директора Геронтолошког центра Нови Сад. Говори енглески језик. Мајка двоје деце.

Председник организације ПОКС у иностранству
Владимир Ђорђевић

Рођен у Београду 1973. године. Филмски продуцент, носилац највишег признања Америчке Куће Славних и амбасадор борилачких вештина. Власник продукцијске куће и центра за борење у Америци. Радио на више од 20 филмских, серијских и документарних остварења. Дугогодишњи председник Српске Народне Одбране у Чикагу, потпредседник црквене парохије у Мајамију и председник Српске Националне Лиге Америке. Ожењен, отац двоје деце.

Шеф Службе за информисање
Бранка Бежанов

Рођена у Новом Саду 1975. године. Диплому, мастер економиста, стекла је на Универзитету „Едуконс“ у Новом Саду. Успешно је окончала едукације пословног и дипломатског протокола, као и напредни и интернационални пословни и дипломатски протокол. Шефица одборничке групе Покрета обнове Краљевине Србије и заменица председника Скупштине Града Новог Сада. Говори енглески језик.

Шеф Позивног центра ПОКС
Данијела Милошевић

Рођена је 1989. године. Основну и средњу школу завршила у родном Шапцу. Дипломирала на Економском факултету у Суботици-одељење у Новом Саду, на смеру Европска економија и бизнис. На истом факултету завршила је и мастер студије, са стеченим звањем дипломирани економиста-мастер. Живи и ради у Новом Саду. Члан је ПОКС од оснивања. Председник Месног одбора Подбара и Салајка. Говори енглески језик.

Окружни координатор за Мачвански округ
Љубан Дамњановић

Рођен 1961. године у Шапцу. По занимању је хемијски техничар, запослен у предузећу „ХБИС Бели Лимови“, на радном месту менаџер производње. У два мандата одборник у Скупштини града Шапца, у три мандата председник месне заједнице. Ожењен, отац једне ћерке. Фудбалски тренер. Члан је Покрета обнове Краљевине Србије од оснивања.

Окружни координатор за Колубарски округ
Светислав Матић

Рођен 1971. године. Политиком се бави од 1990. године. По занимању техничар термоенергетике, запослен у ЈП ЕПС – РБ Колубара. Ожењен, отац двоје деце. Један од оснивача ПОКС, председник ОО ПОКС Уб од 2017. године и члан Главног одбора ПОКС.

Окружни координатор за Нишавски округ
Саша Николић

Рођен 1965. године. Завршио Војну академију копнене војске, смер оклопних јединица. Ради као приватни предузетник, власник агенције за регистрацију и посредовање у промету возила у Нишу. Бивши спортиста и спортски директор ФК „Слобода“ из Ниша. Ожењен, отац двоје деце.

Председник Савета за правна питања
Данило Дурутовић

Рођен 1980. године у Београду. Завршио Правни факултет у Новом Саду, по занимању дипломирани правник са положеним правосудним испитом. Тренутно обавља функцију заменика секретара Скупштине Града Новог Сада. Председник Статутарне комисије ПОКС. Говори енглески језик. Ожењен, отац једног детета.

Председник Савета за спорт
Сретен Јевтић

Рођен 1967. године у Бадовинцима, општина Богатић. Гранд Мастер у каратеу, отац петоро деце. За 37 година освојио је 23 титуле шампиона државе, двоструки је европски првак и освајач Светског купа у каратеу. Међу стотинама признања су „Амбасадор борилачких спортова у свету – 2017“, „Почасни доктор филозофије борилачких спортова – 2017“. Највише признање, – 9. Дан, доделила му је најреферентнија карате асоцијација у Токију.

Председник Савета за пољопривреду
Дејан Станојевић

Рођен 1974. године у Врбасу. Основну школу завршио у Србобрану, Гимназију „Ј.Ј.Змај“ и Пољопривредни факултет у Новом Саду. Радио у „MK group“ као главни агроном, технички директор „Agrocoop“ Нови Сад, менаџер за кључне купце „МК комерц“ и сувласник Анова кооперације. Ожењен, отац два сина.

Шеф Тима за протокол и едукацију
Саша Новаковић

Рођен је 1969. године у Врбасу. Дипломирани менаџер, тренутно на мастер студијама. Већи део радне каријере провео је у компанији „Дневник-холдинг“ Нови Сад, на позицијама од руководиоца Службе набавке до помоћника директора за комерцијалне послове. Одборник у Скупштини Града Новог Сада у три мандата од 2011. године до данас. Ожењен, отац троје деце.

Шеф Тима за чланство и сигурне гласове
Марија Гужвица

Рођена је 1980. године у Новом Саду. По струци је дипломирани економиста. Тренутно је на мастер студијама. Говори енглески језик.

Шеф Тима за друштвене мреже и онлајн учлањења
Борислав Кулић

Рођен у Сремској Митровици 1991. године. Студент је основних академских студија Грађевинског факултета Универзитета у Београду. Члан Савета за урбанизам и комуналне делатности Скупштине Града Сремска Митровица од 2016. године. У јуну 2017. године учествовао је у оснивању Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) и писању Програма странке. Алумниста је Фондације Конрад Аденауер.

 

Шеф Тима за спровођење страначких акција
Милан Ђуричић

Рођен 1987. године у Врбасу. Основну и средњу школу је завршио у Кули. По занимању електротехничар, ради као приватни предузетник.