Наши циљеви

Обнова Краљевине Србије

Покрет обнове Краљевине Србије је политичка организација која се залаже за успостављање уставне парламентарне монархије. Србија има и престо и престолонаследника. Карађорђевићи су чистокрвна лоза, потомци вође Првог српског устанка и водиља Равногорског покрета, под чијом капом су били последњи чувари краљевине, чија улога је у нашој држави коначно призната и чији историјски значај је у народу схваћен на прави начин.

Облик државног уређења који заступа Покрет обнове Краљевине Србије подразумева да народ на слободним и непосредним изборима бира своје представнике у скупштини, а посланици владу. Краљ, заједно са њима, ради на просперитету државе и народа. Краљ је помиритељ различитих политичких опција. Као што  је српски грб потпун само са својом круном, тако и српска држава то јесте једино са краљем на челу.

Очување традиције и духовности

Српски народ, али и сви грађани других националности или вере, који живе у нашој земљи, завређују једнака права на национални и културни идентитет, као и на остварење личног развоја на свим пољима. Краљевина Србија је оквир који обезбеђује да се историјске тежње српског народа за јединством и слогом остваре и да се на крилима тог процеса сачува интегритет наше државе.

Очување традиције и духовности српског народа и њихово јачање Покрет обнове Краљевине Србије сматра једном од најсветијих дужности свих наших грађана, а посебно носилаца одговорности које грађани бирају за своје представнике у власти.

Расветљавање злочина из прошлости

Неопходан је потпуни раскид са комунистичким наслеђем, уз посебан акценат на отварање тајних досијеа безбедносних служби. То се мора учинити системски, као што су то учиниле и бројне друге, бивше комунистичке, а сада развијене државе. Ово питање дисконтинуитета је кључно за оздрављење друштва и излазак из вишедеценијског зачараног круга ауторитарне власти. Отварање тајних досијеа је један од суштински битних послова демократске државе, како би у њене институције грађани имали поверења.

Неговање породице и породичних вредности

За Покрет обнове Краљевине Србије породица је основа и темељ државе. Породица не представља само заједницу људи која је у модерном друштву попримила најразличитије облике, него фундаменталну јединицу за морал, праве животне вредности и јединство. Колико је јака породица, толико је јак и народ. А колико је јак народ, толико је јака и држава.

Економски опоравак Србије

Основа рада Покрета обнове Краљевине Србије у сваком сегменту је стварање модерне и стабилне државе, с императивом креирања позитивне социјалне и економске климе. Основне претпоставке економског развоја подразумевају реформу државе и постављање Србије на здраве темеље.

Како би економски систем функционисао на прави начин, неопходна је реорганизација правног система и обезбеђивање владавине права и поштовања уговора у свим сферама тржишног пословања.

Јачање пољопривреде

За Србију нема важније привредне гране од аграра, који је вековима био најважнија полазна тачка у економском развоју државе, а који је, нажалост, од деведесетих година доживео дугогодишњу стагнацију и урушавање.

Без богатог сељака нема ни богате Србије. Због тога, Покрет обнове Краљевине Србије залагаће се да пољопривредни производи на нашем тржишту у највећој мери буду из домаће производње. Стратешки развој аграра базирамо на јакој подршци индивидуалним пољопривредним. Као што нам је важна обнова породице и породичних вредности, тако нам је важна и обнова индивидуалних пољопривредних газдинстава.

Децентрализација, регионализација и локална самоуправа

Децентрализација Србије представља суштинско питање за конкретан, опипљив развој државе. За разлику од централизације, која подразумева гомилање надлежности, средстава и моћи у једном центру, децентрализација транспарентно представља распоређивање утицаја на више нивоа власти.

Децентрализација као концепт, уз поделу државе на регионе, због тога је један од стратешки битних „стубова“ политичког програма Покрета обнове Краљевине Србије.

Регионални развој подразумева и правилну расподелу буџетских средстава по регионима, како би се креирале и једнаке шансе за све наше грађане. Осим тога, децентрализација за Покрет обнове Краљевине Србије подразумева – како политичку поделу у процесу одлучивања – тако и прерасподелу администрације на различитим нивоима организације и власти.

Јединице локалне самоуправе су саставни део уређеног демократског политичког система и правилна децентрализација подразумева њихов пун развој.

Сарадња са дијаспором

У програму националног развоја Покрета обнове Краљевине Србије посебно место заузимају односи са српским становништвом у дијаспори. Посебна пажња се придаје свим нашим држављанима, без обзира на то где они живе. Ван граница Србије, у више од 100 земаља света, живи више од 4 милиона српских држављана, што је нешто мање од половине укупне популације наше државе. Неговање односа са дијаспором, која је породичним, али и пословним везама повезана са Србијом, од непроцењивог је значаја.

Очување културног идентитета

Култура се односи на целокупно друштвено наслеђе народа и неизоставни је део националног идентитета. Стога је очување културе и традиције српског народа најсветија дужност за Покрет обнове Краљевине Србије.

Колико је важно развијање културног стваралаштва, толико је важно и правилно чување и промоција досадашњих тековина које на социолошком, али и духовном плану, постављају одреднице за дефинисање онога ко смо. Културни идентитет је најважнији отисак сваког друштва у историји и будућност не сме бити у супротности с њим. Успешни ћемо бити сутра, ако познајемо своје јуче и не стидимо се онога ко смо. Једини начин за напредак је континуитет у стварању вредности.

Развој образовања и науке

Издвајање новца за развој науке и образовање за сваку правилно уређену државу чије вође раде одговорно и стратешки на развоју система, не представља буџетски трошак – него инвестицију. Креирање позитивне пословне климе и здраве привреде је могуће само уз предуслов школовања квалитетних кадрова који ће бити носиоци будућег технолошког, научног, па онда и привредног развоја.

Покрет обнове Краљевине Србије у изградњи будућности за наш народ истиче образовање у први план и у том сегменту инсистира на темељној реформи система школовања. Тога нема без потпуне департизације у сфери одлучивања и организовања образовања и науке.