Архива категорије: Вести

21 сеп
0

Ђурковић: Држава да реагује на Косову у складу са Резолуцијом 1244

Државни врх да учини хитне дипломатске напоре за смирење ситуације на Косову и Метохији и заштити наш народ у јужној српској покрајини по Резолуцији 1244, затражио је данас члан председништва Покрета обнове краљевине Србије и херој одбране Кошара Љубинко Ђурковић.

Опширније
20 сеп
0

НАДА осуђује скидање српских таблица на Косову

Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана) најоштрије осуђују одлуку привремених институција у Приштини да на административним прелазима скида српске регистарске ознаке и замењује их тзв. косовским пробним таблицама, уз асистенцију паравојних формација РОСУ.

Опширније
19 сеп
0

НАДА подржава протест против одлуке Врховног касационог суда

Коалиција НАДА, коју чине ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана сматра да најновији правни ставови донети од стране Врховног касационог суда у погледу дозвољености наплате трошкова обраде кредита и премије за осигурање кредита код Националне корпорације за осигурање стамбених кредита ...

Опширније
18 сеп
0

НАДА и др Милош Јовановић обишли Неготин

Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана и кандидат за председника Србије, др Милош Јовановић, обишли су данас Неготин.

Опширније
17 сеп
0

НАДА против одржавања Параде „поноса“

Коалиција НАДА, коју чине ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана, противи се одржавању манифестације „Парада поноса“ која је најављена за 18. септембар у Београду.

Опширније
15 сеп
0

Истицањем заставе обележити Дан српског јединства, слободе и заставе

Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана) позива све грађане без обзира на страначку припадност да на видном месту истакну српску заставу, а поводом данашњег обележавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Опширније
14 сеп
0

НАДА поздравља доношење закона о заштити ћирилице

Коалиција НАДА (ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана) поздравља најаву усвајања Закона о употреби српског језика у јавном животу и очувању ћириличког писма, о ком је јуче почела расправа у Народној скупштини Републике Србије.

Опширније
13 сеп
0

Oпозиција да се изјасни о кандидатима за председника

Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана позвала је данас опозиционе странке да се изјасне о својим предлозима или подрже кандидатуру за председника Србије, др Милоша Јовановића, искључиво на основу програмских сличности.

Опширније
12 сеп
0

Др Милош Јовановић кандидат за председника испред коалиције НАДА

Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана одржала је први предизборни митинг у Новог Саду. На митингу је представљен програм коалиције, кандидат за председника Србије, др Милош Јовановић – председник ДСС и носилац изборне листе Жика Гојковић, ...

Опширније
09 сеп
0

Не одустати од устоличења Патријарха Порфирија у Пећкој патријаршији

Коалиција НАДА коју чини ПОКС, ДСС и 23 удружења грађана најоштрије осуђује изјаву Азема Власија да Патријарх српски Порфирије не треба да буде устоличен у Пећкој патријаршији, него у Београду, јер представљају позив на сценарио хаоса који је пратио устоличење ...

Опширније