Predsedništvo

Predsednik stranke

Žika Gojković

 

Zamenik predsednika
Mirko Čikiriz

Rođen je 1963. godine u Guči. Završio pravni fakultet u Kragujevcu, gde je radio i u udruženoj advokatskoj kancelariji. Bio je rukovodilac Pravne službe i pravni zastupnik kompanije „Takovo osiguranje“ Kragujevac. Politikom se bavi od početka devedesetih. Trenutno je državni sekretar u Ministarstvu pravde. Govori engleski i ruski jezik. Oženjen, otac dve kćerke i sina.

Potpredsednik
mr Vladimir Jelić

Rođen 1977. godine u Novom Sadu. Diplomirani inženjer informatike. Magistrirao na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, trenutno završava doktorske studije. Član Gradskog veća Grada Novog Sada zadužen za obrazovanje i predsednik Koordinacionog tela za borbu protiv nasilja u osnovnim i srednjim školama Skupštine Grada Novog Sada. Govori engleski jezik. Oženjen, supruga Bojana, sin Lazar i kćerka Milica.

Potpredsednik
Vojislav Mihailović

Rođen je u Beogradu, 1951. godine, gde je završio Pravni fakultet. Radio je kao advokat, a potom je počeo da se bavi privatnim poslom. Politikom se bavi od 1993. godine. Bio je republički poslanik, potpredsednik Skupštine Srbije u više mandata, kao i gradonačelnik Beograda. Unuk je generala Dragoljuba Draže Mihailovića, komandanta Srpske kraljevske vojske u otadžbini i vođe četničkog pokreta za vreme Drugog svetskog rata. Oženjen je i otac je dve ćerke.

Potpredsednik
Dragan Ninković

Rođen 1975. godine u Šapcu. Diplomirani inženjer saobraćaja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. Pored rada u privatnom sektoru, obavljao je i funkciju direktora JKP „Parking – Šabac“ i JKP „Stari Grad“ Šabac, a trenutno je na mestu izvršnog direktora za komunalne poslove JKP „Drugi oktobar“ Vršac. Govori engleski jezik. Oženjen, otac dvoje dece.

Predsednik Izvršnog odbora
mr Nenad Tomašević

Rođen 1971. godine u Osijeku. Magistar ekonomskih nauka, trenutno u fazi izrade doktorske disertacije. Tokom karijere, između ostalog, obavljao poslove člana opštinskog veća i menadžera Opštine Bečej, zamenika predsednika Skupštine opštine Bečej, trenutno predsednik SO Bečej. Govori engleski, ruski i nemački jezik. Oženjen je Suzanom i ima troje dece: Miloša, Nemanju i Vukašina i unuka Lazara.

Generalni sekretar
doc. dr Goran Ivančević

Rođen je 1970. godine. Doktor je političkih nauka, objavio je više naučnih radova iz političkih oblasti. Trenutno je zaposlen kao zamenik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Od 2017. godine takođe je i Docent na Fakultetu za evropske pravno-političke studije, Novi Sad. Govori ruski jezik. Oženjen je, otac troje dece.

Direktor
Slavica Škrbić

Rođena je 1980. godine u Valjevu. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Od 2011. godine sertifikovani službenik za javne nabavke. Radila je kao pomoćnik direktora JKP „Čistoća“Novi Sad, rukovodilac službe javnih nabavki u „Vodovodu i kanalizaciji“ Novi Sad i kao pravnik u OŠ „Jovan Dučić“ Petrovaradin. Trenutno na master studijama. Član POKS od osnivanja. Govori engleski jezik. Majka dvoje dece.

Šef Službe za informisanje
Branka Bežanov

Rođena u Novom Sadu 1975. godine. Diplomu, master ekonomista, stekla je na Univerzitetu „Edukons“ u Novom Sadu. Uspešno je okončala edukacije poslovnog i diplomatskog protokola, kao i napredni i internacionalni poslovni i diplomatski protokol. Šefica odborničke grupe Pokreta obnove Kraljevine Srbije i zamenica predsednika Skupštine Grada Novog Sada. Govori engleski jezik.

Portparol
Miloš Parandilović

Rođen u Priboju 1989. godine. Osnovnu i srednju školu završio je u rodnom Priboju, a diplomu, Specijalista strukovni inženjer građevinarstva, stekao je na Visokoj poslovno-tehničkoj školi u Užicu. Obavljao funkciju odbornika u skupštini opštine Priboj u periodu 2013-2014 godine. Poverenik POKS-a za opštinu Vračar. Živi i radi u Beogradu. Govori engleski jezik.

Koordinator za saradnju sa nacionalnim, monarhističkim i četničkim udruženjima u matici i dijaspori
Vladimir Đorđević

Rođen u Beogradu 1973. godine. Filmski producent, nosilac najvišeg priznanja Američke Kuće Slavnih i ambasador borilačkih veština. Vlasnik produkcijske kuće i centra za borenje u Americi. Radio na više od 20 filmskih, serijskih i dokumentarnih ostvarenja. Dugogodišnji predsednik Srpske Narodne Odbrane u Čikagu, potpredsednik crkvene parohije u Majamiju i predsednik Srpske Nacionalne Lige Amerike. Sa Jelenom ima sina Lazara i ćerku Anu.

Regionalni koordinator za Beograd
Božidar Pavlović

Rođen 1980. godine u Beogradu, gde živi i radi. Završio Pravoslavni Bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu. Osim toga, na Fakultetu političkih nauka završio je Specijalističke akademske međunarodne studije, a pohađao je i Diplomatsku akademiju Ministarstva spoljnoh poslova Republike Srbije. Govori engleski, a poznaje i ruski i grčki jezik.

Član Predsedništva
Branko Vukajlović

Rođen 1965. godine u Arilju. Do 2012. godine bio privatni preduzetnik. Učesnik na svim višepartijskim izborima, od 1992. godine. Odbornik Skupštine opštine Arilje u pet mandata (od 2000. do danas). Zamenik predsednik Skupštine opštine Arilje u dva mandata (od 2004. do 2012. godine). Trenutno obavlja funkciju zamenika predsednika Opštine Arilje u drugom mandatu. Oženjen, otac dvoje dece.

Član Predsedništva
Vladislav Smiljanić

Rođen u Knjaževcu, 1949. godine. Po zanimanju doktor stomatologije, specijalista stomatološke protetike. Vodi privatnu stomatološku ordinaciju u Knjaževcu od 1992. godine. U politici  je aktivan od 1992. godine, u dva mandata je bio odbornik SO Knjaževac. Oženjen, otac dvoje odrasle dece.

Član Predsedništva
Marko Petrašinović

Rođen u Dublju 1961. godine. Osnovnu školu završio u Dublju, a srednju ugostiteljsku u Vrnjačkoj Banji. Politikom se aktivno bavi od 1991. godine. Trenutno je član Opštinskog Veća Opštine Trstenik i predsednik Opštinskog odbora Pokreta Obnove Kraljevine Srbije Trstenik. Bavi se privatnim preduzetništvom, oženjen je i otac dva sina.

Član Predsedništva
Dušan Radosavljević

Rođen je 1959. u Šapcu. Potiče iz svešteničke porodice u kojoj je vaspitavan u nacionalnom i monarhističkom duhu. Završio Studije za fizičku kulturu i potom radio u nastavi, u nekoliko škola. Od 2004. do 2008. godine predsednik Skupštine Opštine Šabac. Trenutno sa suprugom Gordanom i decom Jelenom i Srećkom živi u Mačvanskom Prnjavoru.

Član Predsedništva
dr Saša Stevanović

Rođen 1971. godine. Doktor ekonomskih nauka. Pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Između ostalog, radio kao direktor PD „Održavanje i usluge“ Novi Sad, JKP „Tržnica“ Novi Sad, Fakultetu za menadžment u Novom Sadu, u DP „Novi Sad – Gas“. Govori engleski i ruski jezik. Oženjen, otac dva deteta.

Internacionalni sekretar
Dragan Milivojević

Novinar, pomoćnik generalnog direktora „Nova communications“, šef dopisništva i urednik lista „Dan“. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, master diplomu stekao na Fakultetu organizacionih nauka. Dugogodišnji spoljnopolitički, pa unutrašnjopolitički komentator. Jeda od pionira kada je reč o intervjuima s pripadnicima dinastije Karađorđević. Jedan od autora knjige „Dosije Vojvodina“. Deo kruga intelektualaca osnivača Naprednog kluba.