Зашто да обновимо Краљевину Србију?

Време је показало, док је наша држава република, могу се смењивати разне странке на власти, али значајних промена на боље неће бити. Једино променом облика владавине, из републике у уставну парламентарну краљевину ће доћи до истинске промене система у Србији, напретка и развоја.

 

Обновом Краљевине Србијe одмах ће се побољшати њен углед у свету, сврставајући је међу најугледније европске монархије. Имаћемо стабилну државу и национално јединство. Ниједан председник републике није успео да уједини владајуће и опозиционе партије око кључних националних питања. Само краљ је успевао у томе. Србима је данас потребније јединство него икада.

 

Боље ћемо заштитити наше виталне националне интересе – посебно на Косову и Метохији и у Републици Српској.

 

У Краљевини Србији ће се повећати утицај Српске православне цркве на друштво у целини. Постојаће јединство између цркве и државе при доношењу одлука од велике важности за народ и државу.

„Монархија је крсно име Србије“ 

“Свима је јасно да Црква, која је по природи против насиља сваке врсте, стоји на становишту да је одлука о укидању монархије, као и многе друге одлуке (одузимање имовине и др.) из 1945. године последица тираније и као такве трeба да буду поништене од стране званичних установа сваког истински демократског система, у име Божије љубави и правде и сваког правог народног добра и слободе.“

 

25. новембар 2003.

Његова Светост блаженопочивши

Патријарх српски Павле

Ко ће бити српски Краљ?

Народна скупштина ће изабрати краља из реда династије Карађорђевић, аутентичне династије која је потекла из народа, од вожда Првог српског устанка, Карађорђа. Када се краљ изабере, њега ће наследити његови потомци, који се од детињства читав живот васпитавају и образују за тај позив у најпрестижнијим школама, универзитетима и војним академијама, да воле своју отаџбину, чувају је и боре се за њу, њен развој и просперитет. Краља не постављају ни партије, ни тајкуни, нити домаће или стране службе. Он дугује само свом народу и њему једино полаже рачуне.

Грб породице Карађорђевић

Да ли краљевина значи нове намете грађанима?

Република је скупља од краљевине. По важећим законима држава је у обавези да финансира изборе за  председника републике на сваких највише пет година, а осим тога и издржава доживотно сваког бившег председника републике и да му плаћа секретарицу, возача, обезбеђење и канцеларију све до његове пензије.

Ко је, када и како ослободио Косово и Метохију?

Косово и Метохију, као и Рашку област и Македонију је 1912. године у Првом балканском рату од турског ропства ослободио Краљ Петар I Карађорђевић, у народу познат као Kраљ Ослободилац. Док је Србија и Југославија била краљевина, није било границе између Косова и Србије. Када Србија опет буде краљевина, поново ће повратити суверенитет над Косовом и Метохијом!

Kralj Petar I

За шта се залажемо?

Обновићемо суверену, уставну, парламентарну Краљевину, са јасном поделом власти на законодавну, судску и извршну. Улога краља ће бити да као нестраначка и независна личност, својим ауторитетом спречи прекорачење уставом и законом предвиђених овлашћења било које од ове три власти. Такође, улога краља је да штити интерес народа и државе ако политичари почну да злоупотребљавају власт у своју корист и раде супротно од националних интереса.

 

Вратићемо  традиционалне, породичне вредности, јер без здраве породице нема среће и просперитета државе. Истополни бракови нам се намећу да униште нашу здраву породицу, ослабе наше друштво, нацију и државу и никада нећемо пристати на то.

 

Законом ћемо забранити деци млађој од 16 година да бораве на улици после поноћи без пратње пунолетних лица. Као алтернативу ћемо им понудити да се бесплатно баве спортом, посећују културне установе и креативне радионице у школама. Децу морамо сачувати од дроге и алкохолизма по сваку цену.

 

Увешћемо огромне порезе за све медије који урушавају културу, промовишу ријалити програм, кич и шунд, конзумирање дрога и позивају младе да се баве криминалом.

 

Одмах ћемо поништити срамни уговор са државама ЕУ о прихватању миграната и насељавању у Србији.

 

Исправићемо неправде комунистичке власти из прошлости. Вратићемо неправедно и незаконито одузету имовину свим грађанима после Другог светског рата, па и ону имовину која се сада налази у власништву тајкуна, а коју су они будзашто купили од државе.

 

Вратићемо достојанство српском сељаку. Он ће бити стуб државе као некада у краљевини, а не грађанин другог реда. Доста је сељак радио, а Београд се градио. Држава мора много више да издваја за пољопривреду и развој инфраструктуре на селу, путеве, школе, домове здравља, ветеринарске станице. 

 

У Краљевини Србији забранићемо продају пољопривредног земљишта странцима.

 

Равномеран развој у свим регионима, како у градовима, тако и у селима. Ми желимо да Београд буде престоница Краљевине Србије, а да главни градови осим Београда буду Приштина, Нови Сад, Ниш и Крагујевац. Функције неке извршне власти биће измештене из Београда у регионалне центре, па ће се у Новом Саду налазити Министарство пољопривреде и просвете, у Крагујевцу финансија и привреде, у Нишу одбране и културе a у Приштини Министарство вера и повратка расељених лица.

 

Субвенције Краљевине Србије за отварање нових предузећа и фабрика моћи ће да добију искључиво наши предузетници, а странци не. Стране инвестиције ће бити добродошле у нашој отаџбини, али не на штету нашег буџета.

 

У Краљевини Србији ће се водити рачуна о здрављу и екологији. Нећемо дозволити развој 5Г мреже, ГМО и изградњу малих хидроелектрана које уништавају наше реке и екосистем.

 

Баштинимо вредности за које се борио Равногорски покрет генерала Драгољуба Драже Михаиловића.

 

Против смо уласка Србије у НАТО пакт.

 

Свим ратним ветеранима држава мора да се одужи и покаже поштовање и захвалност. За њих ћемо обезбедити посебан фонд који ћемо пунити од пореза на бизнисмене који су се богатили док су наши војници-јунаци били у рову и борили се за слободу свих нас.

Крунисање Краља Петра I у Београду, 1904.

ПОСТАНИТЕ НАШ СИМПАТИЗЕР

 

 

Уколико подржавате наш програм и желите да заједно стварамо будућност и изборимо се за Краљевину Србију, упишите се на списак наших симпатизера. На кућну адресу ћемо вам послати наш пропагандни материјал.

 

 

Уколико желите да вас избришемо са списка, пошаљите маил на info@poks.rs