Покрет обнове Краљевине Србије је зачуђен изјавом директора Агенције за реституцију да породици Карађорђевић неће бити враћено готово ништа од њихове приватне имовине која је противправно и незаконито одузета након Другог светског рата.

– Поражавајуће је за Србију да закон у овом случају не важи за све грађане подједнако. Ако не желимо да фаворизујемо породицу која је заслужна што је Србија данас слободна земља, ослобођена од петовековне турске окупације и што је извојевала велике победе у балканским ратовима и Првом светском рату, када је удвостручила своју територију, постала модерна и демократска земља и највећа сила на Балкану, онда макар треба да има исти третман као и сви други грађани наше државе. ПОКС ће инсистирати да се Карађорђевићима врати

целокупна имовина, укључујући и некретнине које су стекла два најомиљенија српска краља, Петар I и Александар I Карађорђевић, а које су сада изузете из закона о реституцији. Време је да се исправи велика неправда коју је овој породици учинила комунистичка власт, чији представници су њихову приватну имовину противправно одузели да би се они сами уселили у њу и користили је више од пола века – изјавио је Жика Гојковић, народни посланик и председник Покрета обнове Краљевине Србије.

 

Покрет обнове Краљевине Србије залаже се за повраћај имовине која је отета грађанима после Другог светског рата, без икаквог правног и законског основа. Док се не исправи ова неправда, не може се очекивати да грађани имају поверења у правни поредак и институције наше државе.