Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поставља јавно питање челницима Радио-телевизије Србије због чега су грађани све чешће ускраћени за праћење највећих спортских догађаја на јавном сервису за који плаћају ТВ претплату.

– Србија у спорту постиже највеће успехе, а њени грађани немају прилику да, на јавном сервису, који плаћају из свог џепа, те успехе прате. Док нас на телевизијама са националном фреквенцијом бомбардују ријалити програмима, на државној, која би требало да промовише најбоље вредности и најуспешније међу нама – не можемо да гледамо фантастичне игре наших одбојкаша на Светском првенству, утакмице Лиге шампиона које се ове године коначно играју и у Београду, као и још неке спортске садржаје које могу да прате само они који имају канале одређених кабловских оператера – изјавио је народни посланик и председник ПОКС, Жика Гојковић.

ПОКС сматра да је недопустиво за јавни сервис који има дужност да буде одговоран према својим гледаоцима, од којих се и издржава да не преноси спортска дешавања у којима су актери српски репрезентативци.