Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) предлаже да Министарство просвете обезбеди бесплатне уџбенике и за децу која примају дечији додатак. 

–  Држава мора да обезбеди неопходна средства како би родитељима олакшала трошкове обавезног основног школовања, као и средњег образовања за свако дете које прима дечији додатак, јер он већ указује на тежак материјални положај породице. Такође, министарство треба да утиче на наставни кадар да се усагласи око дугорочнијег плана и програма за школске предмете, уместо што се он мења готово сваке школске године, што захтева и набавку нових уџбеника, чиме би се ученицима олакшала куповина или наслеђивање половних уџбеника од старијих генерација које похађају исту школу – истакао је Жика Гојковић, народни посланик и председник ПОКС.

ПОКС подсећа да је у доба краљевине, Србија улагала у образовање и основане су престижне културно образовне институције попут Матице српске, САНУ и других, подигнуте најстарије школе и универзитети у нашој земљи. Неопходно је наставити ту традицију, стварајући што боље услове за школовање деце у нашој отаџбини.