Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) позива државни врх да у наредном периоду интензивира дипломатске везе са Румунијом, која преузима председавање Европском унијом.

– Румунија је једна од пет чланица ЕУ која није признала независност Косова, а њени челници најавили су да ће наставити да подржавају интересе Србије. Такође, Румунија је најавила да ће као најважније теме форсирати проширење ЕУ на Западни Балкан. Потребно је да, преко пријатељских дипломатских веза, што је више могуће утичемо на промену курса европске политике према нашој земљи, а румунско председавање Унијом је право време за то – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа и да је српски престолонаследник Александар Карађорђевић у блиским родбинским везама са румунском краљевском породицом, коју су комунисти такође скинули са престола, али која има јак утицај у тој земљи. То је значајна предност и могућа помоћ коју српска дипломатија треба да искористи и оснажи везе са Румунијом сада када је то најпотребније.