Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) поздравља најаву руског амбасадора Александра Чепурина да ће Русија по сваку цену штитити права Србије у међународним институцијама.

Апелујемо на председника и Владу Србије да ни по коју цену не пристану на уцене Европске уније да се уведу санкције Русији.

– Европска унија ћути на свакодневне провокације Приштине и покушаје стварања велике Албаније, а очекује oд Србије да уведе санкције својим највећим савезницима. Чак ни по цену блокирања преговора са ЕУ на такве уцене Србија не сме пристати. Треба бити стрпљив јер сва истраживања јасно указују да ће десничарске странке победити на предстојећим изборима за Савет Европе и тада ће коначно почети заокрет политике према Србији. До тада, потребно је да водимо упорну и чврсту политику, без одступања од националних интереса – поручио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа и да председник Русије Владимир Путин поново долази у Београд, а сусрет са српским председником ће бити трећи у протеклих девет месеци. Русија је отворено поручила да трговину са српском територијом неће дозволити и да је за Приштину једино решење да настави дијалог са Београдом.