Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) ће затражити од Скупштине Србије да укине нелегалну, нелегитимну и противправну одлуку из 1945. године о укидању краљевине и проглашењу републике и да се све одлуке комунистичких власти прогласе ништавним.

– Све одлуке комунистичких власти од 1945. године су нелигитимне и треба их поништити, укључујући и одлуку о формирању аутономне покрајине Косово у садашњим границама. Та власт није имала легитимитет, јер није изабрана на демократским и вишепартијским изборима и зато све одлуке такве власти су аутоматски нелегитимне. Овакав став западне земље морају разумети и прихватити, ако себе називају правним и демократским – изјавио је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је комунистичка, једнопартијска, тоталитарна власт донеле Устав 1945.године којим је Краљевина Југославија разбијена на шест република и две покрајине, међу којима је и Косово и да Косово те границе треба да поништи и да и не признаје, јер се грађани никада о њима нису изјаснили на слободним изборима и референдуму.