Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) сматра да се обележавање Дана сећања на жртве холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату, не сме сводити на церемонију полагања венаца, већ да мора постати симбол српског страдања, јер то и јесте.

– Срамота је да у Србији још увек, осам деценија касније, не постоји меморијални центар, нити тачан попис жртава. Не смемо дозволити да буду заборављени. Они морају да живе у нама, а да држави буду и опомена и путоказ. Стотине хиљада Срба, али и Јевреја и Рома на најсвирепији начин убијено је у логорима смрти од Јасеновца до Старог сајмишта. Чак ни деца нису била поштеђена. Страдало их је више од 20.000 у три логора за децу у НДХ, што је један од најмонстуознијих злочина у историји човечанства, каже народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС оцењује да су веома опасни покушаји да се минимизирају и оповргну масовни и плански организовани злочини над српским народом. Уколико се то дозволи, жртве усташа и других фашиста би биле убијене по други пут.