У препуној великој сали Културног центра у Шапцу данас је одржана трибина и пројекција филма „Атентат 1934“ Милана Богојевића, поводом обележавања 85. година од убиства Краља Александра I Карађорђевића.

– Сваког дана, а данас посебно, сећамо се човека који је ујединио све Србе у једну државу. На годишњицу атентата на Краља Александра I Карађорђевића, који је на данашњи дан убијен у Марсеју, Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) организује сећање на овог великог владара, једног од највећих које је Србија имала. Витешки краљ Ујединитељ, био је врховни комадант српске војске у Великом рату и створио је државу већу од Душановог царства. Србија и Југославија је у време његове владавине имала снажан индустријски замах и реформисану пољопривреду – јаког сељака и јако грађанско друштво – рекао је народни посланик и председник ПОКС Жика Гојковић.

ПОКС подсећа да је Краљ Александар, који је био прва жртва фашизма у Европи, због комунистичке пропаганде дуго времена био заборављен, а сви његови споменици у Бившој Југославији Срушени. Данас се боримо за то да се исправи ова велика историјска неправда и да Србија запамти овог великана.

Говорници на трибини у Културном центру у Шапцу били су историчар Веселин Ђуретић и кустос Историјског музеја Србије Небојша Дамјановић. Трибини су присуствовали чланови Председништва ПОКС, потпредседник ПОКС и унук славног генерала Драже Михаиловића, Војислав Михаиловић и потпредседник ПОКС Драган Нинковић.

Погледајте фотографије с овог догађаја: