Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички Фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски Монархистички Покрет, захтева да се утврде одговорни у РТС и најстроже казне због објављивања слике Србије без Косова и Метохије. У исто време позива све грађане Србије да и у овим тешким данима не забораве српске војнике који су на данашњи дан водили једну од најтежих битака у новијој историји Србије, за одбрану карауле Кошаре.

– Као комадант јунака са Кошара, баш на годишњицу почетка битке, захтевам да се пронађу одговорни на РТС, који су одобрили да се јуче објави мапа Србије без Косова и Метохије, и то у Дневнику 2, у ударном термину у 19:31 који су гледали милиони људи. Нема веће увреде за нас који смо преживели пакао да би одбанили наш народ, светиње и отаџбину, а нарочито за породице погинулих, од ове коју је РТС учинио. Разумео бих да су то објавили медији земаља које су нас напале те 1999. године и касније признале Косово, али да то национална телевизија Србије учини, то не разумем – изјавио је Љубинко Ђурковић, комадант са Кошара и први на листи Коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“.

Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ наставиће са иницијативом да у свим већим градовима Србије, после укидања ванредног стања, по једна улица понесе име „Јунака са Кошара“, а апсолутни приоритет биће помоћ свим ветеранима ратова и њиховим породицама.