Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ коју чини Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски покрет монархиста, позива Владу Србије да инсистира на томе да сви страни инвеститори који у току ванредног стања отпуштају раднике врате субвенције које су им дате.

– Када су добијале десетине хиљада евра по радном месту из буџета Србије, стране компаније су гарантовале да ће људи имати посао, а данас кад је најтеже деле отказе. Држава је, иако се коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ томе противи, подржала стране инвеститоре и давала врло високе субвенције највише због послова за наше раднике. Управо гаранција да неће бити отпуштања била је увек на првом месту. Међутим, неке компаније то очигледно крше и због тога треба да врате огромни новац уложен у њихово отварање, које држава одмах треба да преусмери у помоћ онима који су остали без посла – поручио је лидер коалиције За Краљевину Србију и председник ПОКС, Жика Гојковић.

Један од најочигледнијих примера је компанија Хачинсон из Руме, која је за само сат времена отпустила око 300 људи. ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ ће наставити да инсистира на томе да се овим, али и свим другим људима које су послодавци оставили на цедилу, помогне на сваки могући начин.