Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички Фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски Монархистички Покрет, позива Министарство пољопривреде да појача контроле пољочуварских служби како би се спречило ширење пожара на отвореном, које изазива паљење растиња у пољима.

– Уместо да најстаријима на кућну адресу достављају лекове и храну, ватрогасци широм Србије гасе пожаре на отвореном које праве неодговорни појединци. Пример за то је пожар у Жабљу, који су мештани, ватрогасци и полиција гасили више од сат времена, а који се, потпомогнут ветром, проширио скоро до оближњих кућа. Таквих примера у протеклом периоду било је у целој држави и зато апелујемо на државу да ангажује додатне службе за контролу, како би се пожари у пољима свели на што мању меру – поручио је лидер Коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ и председник ПОКС, Жика Гојковић.

„ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ упозорава да је оваква појава посебно опасна током ванредног стања, и позива све наше грађане да се понашају одговорно и савесно и да паљењем растиња не угрожавају ни себе ни друге.