Коалиција ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ тражи смену министра просвете због скандалозног избацивања Десанке Максимовић из уџбеника гимназијалаца у Србији.

Смена министра просвете због протеривања Десанке из уџбеника

Oнај ко је спреман да за дан бомбардовања Београда од стране фашистичке Немачке, обоји своју жртву у заставу Немачке, тај је спреман да иде и даље у свом самопоништавању, да избаци песника „Крваве бајке“ како се наша деца и наш народ не би, помоћу те песме и песника, сећала своје трагичне прошлости. Десанка Максимовић је тражила помиловање за све нас и за све наше грехе. И баш та књига „Тражим помиловање“, протерана је сада и у Србији. Не треба онда де се чудимо шта се у Црној Гори дешава са Његошем , Светим Савом, светињама и олатрима и свим духовним и материјалним вредностима српским. Ако се присетимо да је у скорашње време нашој деци у школама, пример за вокатив ишао из Цецине песме, а један уџбеник географије био спремљен са мапом Србије без Косова и Метохије, онда не треба да нас чуди, ако се ово дешава у Србији, све оно шта се догађа нама и нашој српској Култури у разбијеним плочама ћирилице у Хрватској, и похараној азбуци и уџбеницима у Црној Гори… Не знамо ком налогодавцу овакве политике у просвети морају на овај и овакав начин да се полажу рачуни и ко треба да буде задовољан оваквим неделима наше државе. Српски народ и његови највиталнији интереси свакако не.

ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ са гнушањем осуђује овакво деловање Министра и Министарства просвете Републике Србије, и захтева смену Министра и одговорност свих који су у томе учествовали.