Оштро демантујемо лажне информације које бивши председник ПОКС шаље медијима и обмањује јавност. Коалиција НАДА опстаје, што смо заједнички са ДСС потврдили ове недеље.


Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) је донео једногласну одлуку на својим регуларним страначким органима још 6. маја прошле године, да формира са ДСС српску коалицију НАДА и та одлука се није променила, нити ће. Део бивших чланова, незадовољних због пораза на изборној скупштини не може да представља никога, осим саме себе. Њихово саопштење да ПОКС напушта коалицију НАДА представља ноторну лаж и последњи покушај очајника да нешто поквари, када већ не може да направи.


„ПОКС остаје у коалицији НАДА са нашим партнерима из ДСС и 28 покрета, странака, група и удружења грађана и др Милошем Јовановићем, као кандидатом за председника Србије. Фантазирање неформалне групе окупљене око бившег председника ПОКС Жике Гојковића, који чак више није ни члан странке и обраћање јавности нема никакву тежину, осим њиховог приватног мишљења које никога не занима. Ово његово последње саопштење открива позадину свих досадашњих деструктивних активности, који су имали за циљ покушај разбијања коалиције која ће по свим показатељима бити важан фактор у политичком животу Србије. ПОКС наставља путем којим је кренуо, само олакшан за оне који су га својим аферама спутавали да се развија још више. Онима који су уместо пута изабрали странпутицу и политички авантуризам и дилетантизам, желим све најбоље и срећан пут“ – изјавио је председник ПОКС, Војислав Михаиловић.