Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) Војислава Михаиловића сматра срамном одлуку власти у Сарајeву да посетиоци Меморијалног центра Поточари пре уласка морају да потпишу да се у Сребреници десио геноцид, а да се затим ти потписи пошаљу у Европски парламент.

„Ни милион пута поновљена лаж не може постати истина и сва хистерија власти у Босни и Херцеговини и међународних представника неће променити чињеницу да у Сребреници није било геноцида. На сваку лаж о наводном геноциду треба одговорити истином и спречити да то буде алиби за укидање Републике Српске. Терање страних туриста који обилазе Меморијани центар да потпишу да је у Сребреници било геноцида је чиста злоупотреба, јер они немају никаква сазнања о томе шта се тамо заиста десило“ – изјавио је председник ПОКС и један од лидера коалиције НАДА, Војислав Михаиловић

„Ова одлука Сарајева је превршила сваку меру у антисрпској хистерији. Србија треба да усвоји закон о кажњавању свих оних који тврде да је било геноцида у Србреници, као одговор на ову меру и закон бившег Високог представника у БиХ Валентина Инцка којим се забрањује негирање геноцида у Босни и Херцеговини“ – додао је Михаиловић.