Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС) тражи хитне седнице скупштинског Одбора за Косово и Скупштине Србије посвећене Споразуму о Косову и Анексу његове имплементације које је председник Србије прихватио.

„Одбијање власти да на Одбору за Косово и у Скупштини Србије отвори дискусију о Споразуму и Анексу за његову имплементацију, јасно показује страх власти од јавности и посланика опозиције. То је ирационално понашање уплашених људи, јер се не може побећи од народа. То ће схватити и овај режим који је суспендовао Скупштину, закључао медије, игнорише вољу народа и чији представници, попут представнице СПС у скупштинском Одбору за Косово, јавно говоре да је боље да за Србију остане тајна оно што су учинили обавезом свих нас“ – изјавио је председник ПОКС и потпредседник Скупштине Србије, Војислав Михаиловић.

„Пре месец и по дана је законски морало почети редовно заседање Скупштине Србије, а то се није десило. Текст Споразума и Анекс имплементације морали су бити јавно прочитани у Дневнику 2 РТС. Ни то се није догодило и одбијен је и тај наш захтев. Скупштински одбор за Косово је морао расправљати о тим документима и ни то се није десило. Када се не деси све оно што је морало, нико не може да гарантује шта се све може десити сутра због народног незадовољства“- додао је Михаиловић.